Danas dupli onlajn program u SKC-u

Kultura

Danas, u sredu, 16. decembra na internet platformama i RTK možete pogledati po podne i večeras dva programa kragujevačkog Studentskog kulturnog centra.

U 15 sati onlajn, na društvenim mrežama SKC-a možete „prisustvovati” raugovoru o knjizi „Mesečeva beseda” kragujevačkog pesnika Miloša Simića.

Kragujevački pesnik mlađe generacije, samonikli cvet u bašti srpske poezije, došao je do svoje prve samostalne knjige koju je naslovio „Mesečeva beseda”.

Uz dve čaše vina i sat vremena može da se stavi čitav pesnički mikrokosmos, uzbudljiv na način koji je moguć samo na početku jednog uzbudljivog pesničkog puta. Miloš Simić je rođen u Kragujevcu 1986. godine. Član je Književne radionice SKC, podsećaju organizatori „razgovora o knjizi” iz Studentskog kulturnog centra.

A, večeras, od 21 sat (u standardnom terminu SKC-a na RTK) Radio televizija Kragujevac emitovaće koncert Borisa Kovača i „New ritual quarteta”.

Ove srede imaćete priliku da pogledate koncert Borisa Kovača i njegovog „New Ritual Quarteta” sa nastupa koji nam je priredio na prošlogodišnjem ESTAM World Music Festivalu.

Novi projekat vojvođanskog kompozitora i instrumentaliste Borisa Kovača logičan je nastavak razvoja njegovog kamerno-muzičkog stvaralaštva. Svođenje orkestra na kvartet novi je izazov za Kovača i njegove višegodišnje saradnike klaviristkinju Slobodanku Bobu Stević, kontrabasistu Sinišu Mazalicu i perkusionistu/bubnjara Lava Kovača.

Muzički jezik kojim se izražava ovaj vojvođanski kompozitor visokog međunarodnog renomea izmiče svim aktuelnim stereotipovima, u njemu se spajaju postmoderni idiom savremene kamerne muzike sa iskustvima savremenog džeza i world muzike, sa primesama tradicionalne muzike jugoistočne Evrope i Mediterana. Stilski muzički i duhovni sinkretizam ovog autora jedinstvena je pojava na ovim prostorima, najavljuju Kovačev koncert na RTK iz SKC-a.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.