Danas otvaranje Sajma poljoprivrede u Kragujevcu

Grad

Osamnaesti šumadijski sajam poljoprivrede biće održan u hali Šumadija sajma od 8. do 11. septembra. Na ovoj manifestaciji proizvode i usluge predstaviće preko 100 izlagača iz Srbije i zemalja u okruženju (Makedonije). Oni će izložiti poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu za prehranu, stočnu hranu i mužu, priključne mašine, ali i mlečne proizvode, opremu za stočarstvo, svinjarstvo, vinogradarstvo, alkoholna i bezalkoholna pića, semensku robu. Na Sajmu poljoprivrede u Kragujevcu predstaviće se i banke i osiguravajuće kuće, ali i opštine u okruženju.

U okviru pratećeg programa planirane su tribine iz oblasti agrara, kao izložbe krava, konja, koza i ovaca, zatim izložbe pasa i prikaz dresure pasa, izložba sitnih životinja. Bogat program sajma kao i prethodnih godina upotpuniće kulturno zabavni sadržaji, fijakerijada, dečja škola jahanja itd.

Interesantno je da će u organizaciji majstora za pripremanje kačamaka Radiše Radisavljevića iz Medveđe kod Despotovca biti organizovano i obaranje Ginisovog i nacionalnog rekorda u težini i obimu kačamaka, kao i ocenjivanje i proglašenje pobednika, u subotu, 10. septembra, od 11 do 13 časova.

Manifestacija će svečano biti otvorena 8. septembra u 11 časova. Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova (četvrtak, petak, subota), dok će poslednjeg dana sajma radno vreme biti od 10 do 18 časova. Ulaz i parking za posetioce su besplatni.

Pokrovitelj 18. Šumadijskog sajma poljoprivrede je Grad Kragujevac, a partner su kompanije „Dunav osiguranje“ i „Mlekara Megle“

Tekst: Snežana Milisavljević
Plakat: Šumadija sajam
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.