Danas počinje letnja stručna praksa za 23 studenta u Kragujevcu

Grad

Za 23 studenta završnih godina osnovnih, integrisanih i master akademskih studija koji su konkurisali za program Studentske letnje prakse, Stefan Jovanović pomoćnik gradonačelnika Kragujevac za omladinu i saradnju sa Univerzitetom priredio je danas prijem u Skupštini grada.

Ove godine tokom jula i avgusta, letnju stručnu praksu u gradskim upravama, preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Kragujevac obaviće 23 studenata.

  • Letnja stručna praksa koju grad Kragujevac u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu organizuje za studente, iz ličnog iskustva mogu da kažem da je veoma značajna i korisna, izjavio je Stefan Jovanović pomoćnik gradonačelnika.

Govoreći o očekivanjima stručne prakse koju će obaviti u julu u Gradskoj upravi, Zoran Šneblić apsolvent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu kaže da će uz pomoć mentora naučiti da upotrebi i unapredi znanja koja je stekao tokom studija.

  • Visoko obrazovanje u Srbiji generalno i hronično ima manu preteranog fokusa na korisnim znanjima a s druge strane poslodavci sve više insistiraju na praktičnim znanjima, rekao je prof. dr Vladimir Ranković, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu, za koga program letnje stručne prakse „na neki način uklanja taj jaz između potreba poslodavaca i sistema visokog obrazovanja”.

Prema rečima Milene Mijailović Janković iz Centra za razvoj karijere i savetovanje studenta Univerziteta u Kragujevcu kaže da je kroz program letnje stručne prakse od početka realizacije do danas prošlo oko 300 studenata završnih godina.

Letnja stručna praksa počinje danas a ove godine studenti FILUM-a, PMF-a, Ekonomskog i Pravnog fakulteta, Fakulteta inženjerskih nauka, biće raspoređeni u Gradskoj upravi za zajedničke poslove, Gradskoj upravi za javne prihode i inspekcijske poslove, Domu omladine, Istorijskom arhivu Šumadije, Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić” i javno komunalnim preduzećima Vodovod i kanalizacija i „Šumadija”.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.