Danas počinju Šumadijske zimske igre 2023.

Grad

Nakon tri godine pauze, Centar za strna žita i razvoj sela, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, organizuje Šumadijske zimske igre u kojima će učestvovati 15 sela iz opštine Kragujevac.

Manifestacija počinje 21. januara a prvo selo domaćin biće Gornja Sabanta.

Tradicionalna manifestacija Šumadijske zimske igre okuplja predstavnike kragujevačkih sela koji će se tokom zimskih meseci takmičiti u kvizu znanja, pletenju, krunjenju kukuruza i od ove godine u dve nove discipline, rešavanju zagonetki i pantomimi.

Sela domaćini će ove godine biti Gornja Sabanta, Stragari, Novi Milanovac, Čumić i Poskurice.

Pored takmičarskog, manifestacija će imati i edukativni karakter, jer će biti organizovana savetovanja istručna predavanja.

Lokalna samouprava je, uz podršku institucija koje pripadaju zdravstvenom i socijalnom sistemu zaštite, obezbedila preventivne zdravstvene preglede za meštane sela koja će biti domaćini takmičenja.

Za kulturno zabavni program biće zaduženi članovi Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević, koji će zajedno sa takmičarima predstaviti tradicionalnu muziku iz Šumadije.

Finalno takmičenje uz dodelu nagrada biće organozovano na Šumadija sajmu gde će se susresti četiri najbolje plasirane ekipe.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.