Danilo Ikodinović: Smenjivanje čelnika FSS uslov za obračun sa korupcijom

Grad

Predsednik Odbora Narodne stranke za sport, proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović, izjavio je danas da je povezanost korupcije i sporta najvidljivija u fudbalu i da je jedino rešenje smenjivanje čelnika Fudbalskog saveza Srbije i „pročišćenje organizacije“.

  • Da imaju morala, morali bi sami da odu. U februaru se činilo da su u FSS tekli med i mleko. Sećamo se izjave Nemanje Vidića da bi se prihvatio funkcije kada bi se stvari raščistile, na šta je usledilo njegovo provlačenje kroz blato. Onda je već u martu usledilo hapšenje Belivukove mreže, i svi su prali tad ruke jedni od drugih, rekao je Ikodinović u intervjuu listu „Danas“.

Ikodinović je podsetio da je doskorašnji predsednik FSS Slaviša Kokeza u javnosti povezivan sa zloupotrebama u vrednosti od 640 miliona evra.

  • Neko ko nije zvanično već nezvanično optužen, neko ko je bio predsednik FSS i optužuje se za pronevere od 640 miliona evra, kada se povrh svega spominje organizovanje pokušaja atentata na predsednika, najmanje je da takav neko bude u pritvoru, što ne priželjkujem nikome, rekao je Ikodinović.

Ikodinović je naveo da je u rekonstrukciju bazena u novodadskom centru SPENS uloženo 127 miliona dinara, a da je „sve katastrofalno urađeno“ i da bi neko trebalo da odgovara za to.

  • Firma koja se bavila tim poslom zapravo prodaje elektro uređaje. Već godinu dana taj bazen nije u funkciji. Novi Sad je veliki grad i kada bazen držite zatvorenim, a tako će biti sigurno dve godine, to je mnogo loše. Da ne pričamo o deci koja bi trebalo da treniraju i plivaju, a tu su još sportisti i građanstvo. Za sredinu sa pola miliona stanovnika, to nikako nije dobro da grad spadne na jedan bazen, rekao je Ikodinović.

Ikodinović je naveo da je stanje bazena u Srbiji veoma loše.

  • U Beogradu je nešto bolje, Banjica i Tašmajdan su rekonstruisani više puta, ali ne zadovoljavaju i dalje osnovne potrebe. Jedini bazen koji funkcioniše u Beogradu kako treba je ’25. maj’ nakon rekonstrukcije, rekao je Ikodinović.         
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.