Dašić odbio da otvori sveže renoviranu fasadu zgrade „Prosvete”

Grad

Na otvaranju renovirane fasade zgrade „Prosvete” u Kragujevcu zakazanom u čudnom terminu (22h), gradonačelnik Nikola Dašić nezadovoljan izvođenjem radova odbio je da izađe pred medije i zvanično proglasi kraj radova.

U razgovoru sa predstavnicima „Jadrana”, glavnog izvođača ovoga projekta, Dašić je istakao nezadovoljstvo neravnom fasadom, ukazujući na to koliko ova mana dolazi do izražaja pod rasvetom. Na nevericu novinara, koji su sa druge strane ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića, gde je obraćanje bilo zakazano, pratili razvoj situacije, očekujući izjavu gradonačelnika, nakon rasprave sa izvođačima radova, on ih je pozdravio rukom, odbijajući da stane iza radova kojima je nezadovoljan.

Sporne neravnine na fasadi

Po svoj prilici, Kragujevčane očekuje novi period skela na zgradi „Prosvete”, budući da su predstavnici izvođača najavili brzu reakciju.

Piše: Janko Milošević

Tagovi:

23 thoughts on “Dašić odbio da otvori sveže renoviranu fasadu zgrade „Prosvete”

 1. Trebalo je da izvođač radova uvaži kritike i da ispravi greške! Neozbiljnost i neprofesionalizam u svakom smislu, ako ga je Dašić ispreslišavao!

 2. Gradonačelnik je u potpunosti u pravu! I meni su odmah upale u oči neravnine i to skroz kvari utisak! Neka poprave!

 3. Sviđa mi se Dašićev stav: nema smandrljavanja, nego da se radi kako treba! Da na vreme znaju kako da rade i ostale zgrade!

 4. Razumljivo je da Dašić ima visoke kriterijume jer želi da se osveže i usavrše brojne gradske lokacije , a za to je potrebno i vreme i strpljenje jer su razni radovi u planu i programu.

  1. Kako da ne, pogledajte ulice u gradu, u losijem stanju mislim da nisu bile od 2000 godine. I to ne verujem da covek nece da renovira, vec da se ne pita ni za sta. Ovo je verovatno marketinski trik na to da se u gradu prica da je covek sa mentalitetom klasicnog vojnika. Komentar nema veze sa politickim partijama, jer nikada nisam bio clan ni jedne niti izlazim na izbore.

 5. Dašić je pokazao večeras koliko brine o svakom detalju u Kragujevcu. Nije ovde ključ svega svaka neravnina, već stav i princip. On kao odgovoran gradonačelnik je imao večeras sve potrebne informacije i spremno došao da kaže izvođačima šta nije kako treba i šta je to što ovaj prelepi grad ne može tolerisati. To radi čovek koji nema sitne lične interese već mu je interes građana i grada na prvom mestu.

 6. Posle 8 meseci krečenje zamajavaju nas. Nije ravno.? ! O obilaznici, UKC, autobuskoj stanici i ostalim promašajima i lažnim obećanjima ništa. Kao nešto se radi i gradonačelnik je zabrinut. ‘Oće to…

 7. Nisu svi botovi ima onih koji vide stvarnim očima, i koji ne tuguju za Verkom. U izgradnji i rekonstrukciji nekog mesta ne može se prvo raditi put pa onda objekat, koliko se zna postoji neki red, al jel te vi naravno to ne znate. Ne vidite ni škole, ni fabrike, ni ista drugo, sem ulica jer naravno idete spuštene glave iz vama znanih razloga,jer za to treba podići glavu

  1. Bravo za komentar, ima nas više realnih a ne ovih dašićevih poltrona…pokazaće se sve na izborima za lokal…polako, ko se zadnji smeje…

 8. gradonačelnik nema svoj stav, to je jasno, prati komentare na internetu i za to mu služi karajov…na čelu internet tima poltrona i onih koji se saginju do poda da im pomogne za posao…sramota, zato se i urušava ta kumovska partija.

  1. Zaboravio si kad si se ti saginjao dok si zbrinjavao svoju familiju po drzavnim ustanovama.

 9. Pa penal da se naplati i da se nepravilnosti uklone.
  I naravno sve dok se bude radilo da se dalje naplacuju penali.

 10. Verovatno je Zavod za zaštitu dao saglasnost na ovu kaki zelenu boju kupole…inače bi i novog direktora smenili zbog navodne švalerke…kakvo dno dna na čelu grada.

 11. Radove uvek proprati stručni nadzor koji bira i finansira opstina.
  I sad kao ispada oni nisu radili svoj posao nego Dašić lično.
  Na koga mi on ovo sad liči ….pogadjajte samo jednom.

 12. Kakva je ovo polemika? Šta je ovde pozitivno što je ovaj kao gradonačelnik uradio? Ovo je smešan pokušaj da se skrene pažnja sa nesposobnosti i da se gradonačelnik prikaže kao lik koji sprečava da se na ovaj našin izvode radovi. A on je upravo to i dozvolio.
  Ovo je vrhunac bruke i sramote. A evo i zašto?
  Potez gradonačelnika govori da on nema nadzorni organ koji bi sprečavao da do ovoga dodje, a ako bi i došlo taj stručni nadzorni organ bi odbio da stavi svoj potpis na izvršene radove i naložio da se sve uočene nepravilnosti otklone. I to sve pre skidanja skela i zaštitne mreže, da se bruka ne vidi. Dakle, ovo je posao nadzora, a ne ovog tipa!
  Dalje, rokovi za završetak radova na obnovi i rekontrukciji fasade su trajali duže od predvidjenog i to prilično. To je bio prvi signal gradonačelniku da naloži svojim saradnicima da izvodjača stave pod posebnu kontrolu. To nije uradjeno.
  Idemo dalje, pre pune tri nedelje skele sa Prosvete su uklonjene i tek tada je javnost imala prilike da vidi kvalitet radova odabranog izvodjača. Golim okom je bilo vidljivo da su radovi, narodski rečeno sklepani. Nije potrebno da ste stručnjak iz gradjevinartstva da vidite kakva je bruka nastala u centru grada. Tri nedelje su bile potrebne gradonačelniku da se doseti šta da radi i smisli ovaj igrokaz. Ko ga je savetovao ne misli mu dobro. I odbio je da otvori fasadu!
  Prema tome, nije posao gradonačelnika da prima i odobrava izvedene radove, otvara fasade ili šta već, to je posao struke, a on je sinoć mogao, pod uslovom da ima sposobne, prave i kvalitetne saradnike, da zadovoljno prošeta gradom, konstatuje da su radovi obavljeni dobro i svoje zadovoljstvo saopšti u pripremljene kamere i mikrofone.
  Prema tome, ovo je smešno i tužno u isto vreme spašavanje od bruke koja je nastala.
  I ajde da više ne polemišemo. Vreme je da se već jednom i javnost u gradu pozabavi pitanjem tržnica. Ta sramota ne sme da prodje tek tako. Za ono neko mora dobro da opika ćorku.

 13. Proslo pola meseca od kad je skela skinuta, i sad satro „otvara“ se fasada. Prvo fasada nema sta da se otvara, drugo sta im je trebalo ovo blamiranje sa „otvaranjem“ i unapred smisljenim scenariom, gde ja kao nista nisam znao a svi ostali su kao krivi i kao trece i – ceo grad se raspada sa neravninama i na fasadama i na kolovozima i na trotoarima, a ja kao brinem za neravnine na ovoj fasadi zbog medijske slike. Zamislite na sta bi tek licilo otvaranje neravne i utonule Trznice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.