Dašić otvorio fudbalski teren u Rogojevcu

Grad

U okviru ulaganja u sportsku infrastrukturu na seoskom području, rekonstruisan je fudbalski teren u Rogojevcu. U okviru radova ograđen je stadion FK Kremenac u dužini od 315 metara, ukupne vrednosti 3,5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta. U prisustvu načelnice Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić, člana Gradskog veća za sport, Predraga Stevovića, članova kluba i meštana, gradonačelnik Nikola Dašić predao je danas na upotrebu fudbalski teren.

  • Pored terena u Rogojevcu, u prethodnom periodu rekonstruisani su i sportski tereni u Vinjištu, Višnjaku, Resniku, Baljkovcu, Maršiću i drugim selima u okolini Kragujevca, podsetio je gradonačelnik Nikola Dašić. Obezbeđivanje uslova za kvalitetniji život meštana, a naročito mladih ljudi na selu je i način da ostanu u svojim domaćinstvima. Naša je odgovornost da na neki način obezbedimo da imaju mogućnost za sportske, rekreativne sadržaje, osim onoga čime se i bave na selu, a to je poljoprivreda, jer onda smo i odgovorni za to što mlade porodice odlaze sa sela. Uradimo sve što možemo da sačuvamo život na selu, jer dok je sela ni mi u gradu nemamo šta da brinemo, kazao je gradonačelnik Dašić.

U ime meštana za investiciju koja ima veliki značaj za selo, zahvalio se Dragan Pavlović, predsednik Saveta MZ Rogojevac jer u ovom šumadijskom selu živi dosta mladih i dece. Rešena su pitanja puteva i vode u selu. Imamo još neke radove koje planiramo da uradimo uz pomoć grada kao što je igralište za decu, ali i neke planove koje ćemo uraditi sami, kazao je predsednik Saveta MZ Rogojevac. On je istakao da svako selo može da im pozavidi jer ulaganjem i podrškom grada, selo upotpunjuje infrastrukturu za savremeniji i lagodniji život meštana.

  • FK Kremenac iz Rogojevca postoji od 1954. godine i do danas nije prestao da se takmiči. Nekada smo imali mnogo bolje rezultate, kaže sekretar kluba Goran Stevanović.

Od samog početka smo shvatili da nam ulaganje u amaterski sport mnogostruko vraća i to kroz regrutnu bazu, promociju sporta i zdravih stilova života što se odražava na zdravlje stanovništva, kaže član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. Ograđivanje fudbalskog terena u Rogojevcu je nastavak toga i u narednom periodu ulazimo u novi ciklus investicionih ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu.

Tagovi:

2 komentara

  1. Fudbalski teren u Rogojevcu zapravo ograda od 4800000 dinara ,a ne tri kako pisu pijedini mediji,lako je izracunati ako teren ima 300 m kako kazu da metar ograde kosta oko 15482 dinara,sto je presedan ,a još je smešnije sa se daju pare klubu koji igra poslednju ligu u drzavi i na poslednjem mestu u njoj, ukupan broj igrača 14 ,naravno dok druga deca u pojedinim mesnim zajednicama nemogu da predju ulicu,u ovoj je problem sto kaze gradonacelnik sto u Rogojevcu lopta ide u Kutlovo kada se sutne.

  2. A igra li se košarka na onom košu što je Načelnica okruga postavila gore u brdu? To smo i zaboravili i te bačene pare niko ne pominje. Ova vlast baca pare a ne radi gde i šta treba. Tako i sa ovom ogradom kluba koji jedva da je živ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.