Dečak Nikša Đurđević prva beba rođena u Kragujevcu na julijansku Novu godinu

Grad

Dečak Nikša Ćurčić je prva beba sa teritorije grada Kragujevca rođena u Novoj 2023. godini po julijanskom kalendaru. Njegovim roditeljima, mami Marti i ocu Daliboru, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović uručila je novčanu poklon čestitku.

  • Grad Kragujevac dosledno sprovodi pronatalitetnu politiku koja se, između ostalog, ogleda i u podršci mladim bračnim parovima koji su se ostvarili kao roditelji. Tradicija je već nekoliko godina da prva rođena beba u Novoj godini po gregorijanskom, kao i po julijanskom kalendaru, dobije poklon čestitku od Grada u iznosu od 100.000 dinara, rekla je dr Gordana Damjanović.

Po njenim rečima ovo je prilika da malom Nikši poželimo dobrodošlicu u naš Kragujevac, grad ljudi koji vole svoj grad u kojem rastu, obrazuju se, rade i zasnivaju porodice.

Nikša je prvo dete Marte i Dalibora Ćurčića. Rođen je sa 3.820 grama i dobio je ocenu devet.

Prema rečima prof. dr Aleksandre Dimitrijević, rukovodioca Klinike za ginekologiju i akušerstvo, tokom prethodne noći rodile su se još tri bebe, dok je od početka godine ukupno rođeno 75 beba.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.