Dejan Nestorović: U ekološkoj grupi radim bez nadoknade

Grad

Sukob na realciji Dejan Nestorović, član ekološke grupe u kragujevačkoj lokalnoj samoupravi, i Stefan Nikezić, član Gradskog veća za ekologiju, počeo ko zna kad, kulminirao Nestorovićevim zahtevom da Nikezić bude smenjen, nastavlja se i danas.

Nakon što je Nestorović juče predao zahtev u kome traži Nikezićevu smenu a Nikezić ustvrdio da ekološka radna grupa ne postoji, Glas Šumadije je imao uvid u viber komunikaciju između ekologa Nestorovića i viđenijih funkcionera Srpske napredne stranke, u kojoj oni pružaju podršku Dejanu Nestoroviću u sugerišu da odgovor bude „brutalan“.

A odgovor je stigao danas.

  • Da se kojim slučajem pokojni Predsednik Srbije Slobodan Milošević jutros probudio i ustao i video koji socijalista je većnik za ekologiju u Kragujevcu,prekrstio bi se tri puta, iako u Boga nikada nije verovao, piše Nestorović.

On kaže da je poslednji sastanak ekološke radne grupe održan 19. avgusta sa tačkom dnevnog reda PRelazak na struju i gas proizvodnih objekata u centru grada. Pre toga je održana 5. jula ove godine.

  • Na obe radne grupe pored predstavnika skupštinskih pravnika za propise i svih inspekcijskih službi nalazili su se i predstavnici policije. Sve je jasno proverljivo kroz skupštinsku službi i skupštinske mejlove. Načelnik uniformisanog sastava,osim saobraćajaca za Kragujevac i sve regionalne policijske stanice gospodin Dragan Tomić i njegov kolega su bili kao članovi istih,kao i predstavnici Uprave za vanredne situacije. Ako ja lažem odmah neka me načelnik policije uhapsi, osim ako Stefan Nikezić misli da ni predstavnici policije na ekološkoj radnoj grupi ne postoje. Nestorović navodi i opravdanost postojanja radne grupe. Javnost ne sme da zaboravi,da su usvojene dve odluke koje imaju veliki značaj podizanja ekološke svesti,u gradu i tek sledi njihova primena, kaže Nestorović i podseća da je prva prelazak na filtere na bazi aktivnog uglja,za sve ugostiteljske objekte njegova deja.
  • Druga je da svi investotori koji zidaju zgrade moraju da zasade i drvored, što je ideja gradonačelnika. Ostaje nam veliki posao da rešimo proizvodne objekte,koji moraju da pređu na struju i gas i da se urbanizuju u 21 veku.Bilo je velikog otpora,ali se borimo da završimo posao.
Tagovi:

3 komentara

  1. Da li se neko na ovoj slici stidi? Sme li da pokaže sliku svojoj deci, unucima, prijateljima ? Dokle ide ljudska snishodljivost? Neke titule, zvanja a ono ipak veliko ništa.Ili je to cena ostanka na vlasti?!

  2. Čisto znatiželje radi, pitao bih redakciju koliko koštaju ovakvi naručeni članci? Ako nisu mnogo skupi mogao bi i ja ponešto da naručim…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.