Dejan Nestorović: Sigurna pozicija je organizacija koja okuplja preko 20 advokata

Politika
Dejan Nestorović, autor TV emisije ,,Bez predrasuda“, član ekološke radne grupe u Skupštini grada Kragujevca jedan od potpisnika podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću reagovao je na saopštenje organizacije Kragujevac Slobodno, u kome se tvrdi da da ne postoji njegova organizacija ,,Sigurna pozicija“.
Tekst reagovanja prenosimo bez izmena:

Ja sam Dejan Nestorović aktivista i borac za ljudska prava,ne zato što sam ja to želeo već zato što je život tako izabrao, onog trenutka kada mi je uskraćivao ista!

NVO,,Sigurana pozicija“je novosadska organizacija iza koje stoji preko 20 uglednih advokata iz čitave Srbije i Bosne i Hercegovine i ona je moja ,,beba“. Sigurna pozicija nikada nije imala račun i nikada se nije finansirala iz budžeta Republike Srbije, a nije dobijala donacije iz Američke ambasade. Otkada znam za sebe od države nisam dobio ni kuvano jaje,niti sam platu primao iz republičkog budžeta,a uvek sam sa ponosom odradio mnoge državotvorne poslove za opšte dobro nacije. Neki poslovi se u javnosti znaju,mnogi će se tek saznati,a neke naravno ću odneti u grob zbog etike i višeg dobra ili interesa države!

NVO,,Sigurna pozicija“je za predmet rada imala borbu protiv organizovane prostitucije i trgovine ljudima,zbog čega smo uspešno vodili i dobili mnoge procese pred sudovima u Beogradu i Novom Sadu i borili se za opšte dobro i pravdu sa velikim timom mladih pravnika,ali i bardova advokature. Ponekada su se portiri po sudovima šalili da bi trebalo da krevet da unesem u sud Palate pravde u Beogradu i čestitali su mi često na istrajnosti.

Danas novosadska ,,Sigurna pozicija“je u procesu preregistracije u ,,Balkansku Sigurnu poziciju“,čije središte će biti u Kragujevcu,zbog mog preseljenja u ovaj grad,jer je ovde moja čukundedovina,što mnogi novinari i intelektualci u zemlji znaju!Žao mi je što se stvorila zabuna kod dušebrižnika,ali to ima samo veze sa mojim privatnim životom,koji egzistira na realaciji Novi Sad-Beograd-Kragujevac.

Nova organizacija u osnivanju,već okuplja veliki broj lekara,medicinskih radnika,ekologa, ali i mladih uglednih pravnika.I svi advokati koji budu radili za novu organizaciju u teritorijalnom smislu,radiće isključivo probono tj.besplatno za opšte dobro i za novac nećemo konkurisati iz gradskog budžeta.

Zbog perioda korone smo u procesu postepenog formiranja izuzetno jake regionalne organizacije u Kragujevcu,da bi i sve ciljeve realizovali izuzetno dosledno,posebno u oblasti pomirenja u regionu,ekologije i zdravstva.

Za tri godine rezultati i dobro poznate stvari za koje sam se borio i postigao sa uspešnim mladim ljudima su impozantni za grad Kragujevac i za sve to je kriv za samo moj aktivizam i upornost.

Izgradnja par velelepnih zgrada u ulici Save Kovačevića na moju inicijativu i uređenje kompletnog urbanističkog jezgra centra grada sa izgradnjom prelepog ekološkog parka kao u Londonu.

Sa gospodinom Aleksandrom Senićem direktorom u Koridorima smo napravili put od par kilometra na relaciji Kragujevac-Resnik-Malo Krčmare-Rača,na moju inicijativu,a ostalo je još 780 metara da se uradi, pri tome ni jedan dinar nije otišao iz kragujevačkog budžeta.

Donošenje istorijske ekološke odluke koja će da rešiti zagadjenje vazduha u gradu Kragujevcu počev od 1 januara 2022 godine,a na ovu inicijativu sam najponosniji.

Kao član ekološke radne grupe predstavljam gradjane i civilni sektor,koji se bori protiv opasnog aerozagadjenja,kroz institucije sistema kao u razvijenim demokratskim društvima i to sve radim probono.Moj cilj je moderno društvo i moderan ekološki grad.Ono što mi je išlo na ruku i hvala Bogu na tome,da je Kragujevac dobio izuzetnog proevropskog gradonačelnika Nikolu Dašića čije se ideje poklapaju sa ekološkim osvešćenjem nacije i gradjanstva što je na opšte dobro,tako da se sada u Kragujevcu radi znatno brže i bolje.

Jedna od krucijalnih ideja koju planiram da sprovedem je osnivanje ,,Medicinskih sestara i zdravstvenih radnika bez granica“kao posebne oblasti,u okviru nove organizacije,istakao je Dejan Nestorović, koji je bio jedan od najboljih djaka Medicinske škole Sestre Ninković sa domom učenika u Kragujevcu i zaključio ,,Pod istim uslovima za sve-ista prava za sve“.

Tagovi:

3 komentara

  1. Avioni i kamioni. Na to mi liči saopštenje ovog lika. Izgleda da je on od početka svog delovanja „za narod i državu“ u nekom procesu tranzicije… od kamiona do aviona.

  2. Da li ima neko u toj stranci da nije izopačen, što bi rekla moja baba ovaj je „k’o prevrnuta čarapa“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.