Demokratska omladina: Borimo se da mladi budu sadašnjost, a ne samo budućnost

Izbori 2022

Sad već davne 2000. godine, Ujedinjene nacije su proglasile današnji datum kao Međunarodni dan mladih. Dva meseca kasnije, opozicija u Srbiji je upravo na krilima mladosti pobedila autoritarni režim Slobodana Miloševića. Činilo se da je konačno došlo vreme da mladi imaju državu koja ih neće slati u ratove, već u svet da se obrazuju i vrate u svoju zemlju kako bi svi zajedno od Srbije stvarali državu u koju će se dolaziti, a ne iz nje odlaziti.

Dvadeset i dve godine kasnije, na vlasti su ponovo oni koji su devedesetih terali naše roditelje iz zemlje, a sada i nas. Mladi, obrazovani i željni normalnog života su najveća pretnja za sadašnju vlast, jer predstavljaju sve što ovaj režim nikada neće biti. Borimo se za slobodu, za demokratiju, za čestitost i za pravo da se obrazujemo, živimo, radimo i zasnivamo porodicu u svojoj Srbiji. Borimo se da više nikada ne bude duži red ljudi na aerodromu, nego ispred fakulteta. Borimo se da dokažemo da je znanje jače od partijske knjižice. Borimo se da mlad čovek može da radi ono što voli, a ne ono što mora. Borimo se za Srbiju jednakih šansi za sve u kojoj vladaju zakoni, a ne pojedinac. I najbitnije, borimo se da mladi budu sadašnjost, a ne samo budućnost.

I obećavamo samo jedno – Od te borbe nećemo nikada odustati jer mladi zaslužuju Srbiju bolju od ove kakva je danas, a Srbija zaslužuje mlade ljude koji će ostati ovde i sa kojima će se u budućnosti ponositi!” – navodi se u saopštenju demokratske omladine.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.