Demokratska stranka: Dan zastave se u Srbiji obeležava bez pijeteta prema nacionalnim obeležjima i istoriji

Politika

Demokratska stranka čestita Dan zastave građanima Srbije i građanimadrugih zemalja koji danas obeležavaju ovaj novoproglašeni praznik, ali ističe i da se ovaj praznik u Srbiji drugi put obeležava bez zakonskog osnova.

  • Sadašnja vlast, naime, nije izmenila postojeći Zakon o praznicima i u taj propis unela i praznik koji danas slavi tako napadno, nedostojanstveno i bez pravog pijeteta prema nacionalnim obeležjima i istoriji. Demokratska stranka želi svim građanima Srbije i svima koji vole Srbiju da naredni 15. septembar dočekamo u ponovo oslobođenoj zemlji, u kojoj neće kriminalci i mafija određivati šta je patriotizam i u kojoj će se državna zastava koristiti i isticati na zakonit i primeren način. Pogotovo zbog toga što je za Dan zastave uzet dan proboja Solunskog fronta, jednog od najvećih podviga i pobeda srpske vojske i države u istoriji.
  • Dogodine u Srbiji sa vlašću koja neće nacionalna obeležja i svetle trenutke nacionalne prošlosti zloupotrebljavati za svoju vulgarnu političku propagandu i napade na političke neistomišljenike.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.