Demokratska stranka: Država je kapitulirala, kraj školske godine mora biti i kraj ove vlasti

Politika

Iznenadna i skandalozna odluka Vlade Srbije da se školska godina završi u naredna tri radna dana doneta je bez ikakvih konsultacija sa zaposlenima u obrazovanju, ocenjuju u Demokratskoj stranci, čije saopštenje prenosimo:

Ako premijerka nije konsultovala školske psihologe, učitelje i nastavnike, na osnovu čega je odlučila da donese ovakvu odluku? Da je odmah nakon tragedije 3. maja doneta odluka da se školska godina skrati, onda bi možda i razlozi navedeni u odluci imali nekoga smisla, ali kada se to uradi nakon mesec dana – jasno je da ova odluka isključivo politička.

Vlada Srbije je kapitulirila pred nasiljem u školama i stalnim dojavama o bombama, ali i pod pritiskom javnosti koja traži odgovornost za tragične događaje. Po njihovoj logici – ako nema škole, nema ni nasilja ni drugih problema. Obrazovanje im je svakako najveći neprijatelj, a od odgovornosti ne samo da beže, nego je prebacuju na nastavnike i učenike. Tako će učenici, po prvi put u istoriji obrazovanja, biti u prilici da sami odluče da li će do 20. juna dolaziti u školu ili ne, kako piše u dopisu koje su dobile sve škole. A nastavnici će biti primorani da zaključuju neretko i nerealne ocene, jer neće biti u prilici da održe već zakazane provere znanja. A od septembra ogroman pritisak će biti i na učenicima i na nastavnicima, kako bi nadokadili propušteno gradivo, koje će učenike dočekati na završnim i prijemnim ispitima.

Konačno, Vlada Srbije je sada u praksi dokazala da joj je lakše da ukine školu od Zadruge. Shodno tome, Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke traži da kraj školske godine bude i kraj ove Vlade Srbije, pa zahteva od Ane Brnabić da momentalno podnese ostavku.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.