Demokratska stranka: Na čelo EPS-a treba da stane inženjer elektrotehnike, ne Aleksandar Antić

Izbori 2022

Resornom odboru Demokratske stranke za rudarstvo i energetiku ponovo su se obratii radnici Elektroprivrede Srbije (EPS), koji su odahnuli sa kada su zvanično obavešteni da Milorad Grčić odlazi sa mesta v.d. direktora, čime je okončana najneslavnija epizoda u radu EPS-a od njegovog osnivanja do danas. Čelnici Srpske napredne stranke (SNS) su ovih dana na muci jer treba da pronađu adekvatno rešenje koje bi zadovoljilo uznemirenu javnost, a garantovalo da će sve uspostavljenje koruptivne šeme nastaviti da funcionišu po starom. U ovu kadrovsku kombinatoriku uključili su se na sraman način i donedavno posvađani i poprilično kompromitovani sindikalni lideri.

Kao spasonosno rešenje nudi se perjanica Socijalističke partije Srbije (SPS) Alesandar Antić, doskorašnji ministar energetike. Upozoravamo da je krajnje vreme da se izborom direktora pokaže da se EPS vraća u mirnije vode i pod brigu i pažnju struke. Teška kriza nastala nestručnim vođenjem ovog giganta ne može biti prevaziđena zamenog jednog političkog komesara političkim komesarom iz „bratske“ opcije. Vreme je da „partija i bratija“ ustupe mesto diplomiranom inženjeru elektrotehnike sa višegodišnjim iskustvom u radu EPS.

Gospodin Antić je po srednjoškolskom obrazovanju završio srednju poljoprivrednu školu i formalno obrazovanje upotpunio diplomom Megatrend fakulteta u vlasništvu svog partijskog kolege. Ministarski mandat mu je ostao upamćen po usporavanju usklađivanja naših propisa sa propisima EU, i skoro pa i blokiranja procesa evropskih integracija u oblasti energetike i rudarstva. Svu svoju pažnju je skoncentrisao na gasni sektor i očuvanje monopolske pozicije ruskih kompanija. To svakako nije preporuka za ovaj odgovorni posao.

Resorni odbor Demokratske stranke za rudarstvo i energetiku postavlja pitanje za koga školuju kadrove Elektrotehnički fakulteti u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Odgovor ne bi trebalo da bude da to radimo za strane kompanije koje posluju na teritoriji Srbije ili negde u Evropi i svetu, već da ih školujemo da profesionalno i odgovorno vode i unapređuju naš elektroenergetski sektor. Vreme je da se pogledamo u oči, a čelnici SNS da priznaju sebi i javnosti da u svojim redovima nemaju nijednog člana koji bi sa jasnim programom i profesionalnom biografijom sa ponosom mogao da stane na čelo EPS.

Tagovi:

1 komentar

  1. Da nije bilo vas takvih iz ds ne bi bilo ni sns. Vi ste najveće zlo za Srbiju. A uspeli ste da napravite još veće zlo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.