Demokratska stranka: Negujemo sećanje na Zorana Đinđića

Izbori 2022

  • Danas obeležavamo godišnjicu ubistva prvog demokratski izabranog premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke dr Zorana Đinđića i šaljemo snažnu poruku građanima da nismo i nećemo odustati od borbe za dostojanstven život u Srbiji, piše u saopšenju Demokratske stranke.
  • Naše društvo nalazi se u sveopštoj krizi. Iscrpljeno je lošim upravljanjem pandemijom i oslabljeno brojnim smrtnim ishodima koji su mogli biti izbegnuti. Uzdrmano je krizom privrede, u kojoj cene rastu, plate ostaju iste, a zalihe sardina, graška i goriva postaju tema broj jedan. Obrazovanje i kultura odavno nisu na spisku prioriteta vlasti, a medijski program preplavljen je neistinama, dezinformacijama i nedoličnim ponašanjem. O spoljnoj i bezbednosnoj politici pita se jedan čovek, odnosi u regionu sve su lošiji, a nacionalne zajednice u Srbiji nikada nisu imale manje prava. Mladi svoju budućnost ne vide ovde, već što dalje odavde, navode demokrate i dodaju:
  • Kao direktna posledica krize društva koja je još dublja nego što se na prvi pogled čini, iza nas je godina u kojoj je režim Aleksandra Vučića pokušao da “na mala vrata” izvede na slobodu ubicu premijera Zorana Đinđića. U tome još uvek nisu uspeli, ali nemamo ni trunku sumnje da će nastaviti sa svojim naporima, što našu posvećenost da održimo sećanje na Zorana Đinđića i da do smene vlasti dođe što pre čini još važnijom.

Polaganju venca i cveća prisustvovali su predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, njegova zamenica Dragana Rakić, član Političkog saveta DS Ivan Vujačić, potpredsednici stranke Tatjana Manojlović, Branimir Jovančićević i Miodrag Gavrilović, predsednik Izvršnog odbora Srđan Milivojević, predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu Nebojša Novaković, portparolka stranke Alisa Kockar, predsednik Demokratske omladine Stefan Ninić, koordinator Centra Resornih odbora DS Vladimir Pešić, direktor stranke, direktor Fonda za unapređenje demokratije Ljuba Davidović Borisav Radojković i prijatelji.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.