Demokratska stranka: Ružić da podnese ostavku zbog flagrantnog kršenja zakona kod izbora direktora u Velikoj Plani

Politika

Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke zahteva od Ružića da momentalno podnese ostavku na mesto ministra prosvete zbog, kako kažu, „do sada neviđenog i flagrantnog kršenja Zakona o opštem upravnom postupku i kršenja Ustava Republike Srbije“.

  • U pokušaju da se, po svaku cenu, za direktorku Osnovne škole „Nadežda Petrović“ u Velikoj Plani izabere vlasti podobna kandidatkinja, a ne ona koju je dva puta izabrao Školski odbor, ministar Ružić je ukinuo instituciju žalbe i uveo praksu prekog suda. Zapisnik inspekcije, kojim se konstatuju banalni propusti prilikom sprovođenja konkursa za direktora škole, Školskom odboru je dostavljen 9.11. U zakonskom roku, 14.11. Školski odbor je podneo pravno argumentovan prigovor na ovaj zapisnik. Međutim, ministar je na osnovu tog zapisnika, 7.11, dakle i pre nego što je zapisnik dostavljen u školu – poništio po drugi put konkurs za direktora pomenute škole. Ružić je ovim postupkom ukinuo elementarno pravo žalbe, grubo prekršivši član 36. Ustava Srbije, navodi se u saopštenju Demokrtaske stranke.
Tagovi:

1 komentar

  1. Ma kakvo pravo žalbe!? Tu će delotvorna biti samo us…a motka. Mislim da i socijalisti i naprednjaci priznaju samo takvu „argumentaciju“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.