Demokratska stranka: SNS da prestane sa zloupotrebom škola i dece

Politika

U Gradskom odboru Demokratske stranke u Kragujevcu fotografiju aktivista SNS-a sa direktorkom OŠ „Sveti Sava“ na Aerodromu, u kojoj su uređivali školsko dvorište, ocenjuju kao ocenjuju kao samopromociju i zloupotrebu.

  • Propustili su da kažu kako su oni, ali i direktorka škole koja je u obavezi da obezbedi zakonitost rada ustanove, u potpunosti ignorisali Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji u članu 113. izričito zabranjuje stranačko organizovanje i delovanje, kao i korišćenje školskog prostora u te svrhe, podsećaju u Demokratskoj stranci

Demokratska stranka podseća i na zakonsku obavezu lokalne samouprave da obezbedi sredstva neophodna za popravljanje ograde škole:

  • Da se postupilo po zakonu, onda ne bi bilo prilike za stranačku promociju. Možda su aktivisti SNS-a, svojim motom akcije u kome ističu da: „mnogo možemo sami da uradimo, ne treba uvek čekati na druge“, želeli da kažu da je lokalna samouprava nesposobna da reši probleme  škola i da građani moraju sami da uzmu stvari u svoje ruke. I oni, baš kao i svi građani Kragujevca odlično znaju da nema nikakve svrhe očekivati da bilo šta uradi nestručna, nezainteresovana i korumpirana gradska vlast. Iz dana u dan se možemo uveriti da oni nisu u stanju da učenicima osnovnih škola u Kragujevcu obezbede besplatne udžbenike i obrok, nisu sposobni da završe razorenu gradsku tržnicu, da omoguće građanima Kragujevca normalno saobraćajno i komunalno funkcionisanje. Ipak ova akcija je najpre protivzakonita, šta god da je bila namera njenih učesnika. Aktivisti SNS-a u Kragujevcu računaju na to da će im biti tolerisano bahato i protivzakonito ponašanje, zloupotreba  javnih ustanova i škola, kao i servilnost njenih rukovodilaca ali tako sigurno neće uspeti da poprave urušeni ugled u javnosti, saopštavaju kragujevačke demokrate.
Fotografija: FB stranica SNS Kragujevac
Tagovi:

1 komentar

  1. A u Beogradu, SNS ovce čiste ulice, parkove, kreče privatnu svojinu… time samo dokazuju da javna komunalna preduzeća ne funkcionišu jer starletice i momci neće da se mešaju u svoj posao

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.