Demokratska stranka: Zaposlenima u MUP-u obećavaju slobodan dan, ako dovedu pet ljudi na Vučićev skup

Politika

Demokratska stranka je došla u posed konverzacije u kome osoba zaposlena kao tehničko lice u Ministarstvu unutrašnjih poslova poziva poznanike da dođu na današnje Vučićevo otvaranje fabrike Leoni u Kraljevu, kako bi dobila slobodan dan. Osobi, čije ime je poznato Demokratskoj stranci, dat je zadatak da dostavi Srpskoj naprednoj stranci spisak od bar 5 imena sa brojevima njihovih telefona, a koji će doći na ovaj skup.

  • Ovo svojevrsno maltretiranje građana, u klasičnom je maniru korišćenja nasilja i prisile – a tome smo svedoci godinama. Pošto nemaju dovoljno svojih članova koji bi došli na ovaj skup, Srpska napredna stranka pritiska i ostale građane, kako bi stvorili u svojim medijima lažnu sliku o podršci koju ima Aleksandar Vučić. Ovakav pritisak nije ništa drugo nego jedna vrsta nasilja, koje u našoj zemlji institucionalizovano – bilo da je reč o psihičkom, fizičkom, direktnom ili indirektnom. Režim Aleksandra Vučića se trudi da ljude navikne na nasilje i da prihvate to kao uobičajen način ponašanja. O kakvom to demokratskom društvu govorimo kada se građani teraju da stoje ispred ograde raznih privatnih fabrika, dok vođa svojim govorima vređa te iste građane?, upitao je potpredsednik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović.
  • Takođe, ovo je samo potvrda da u Srbiji trenutno nema uslova za fer izbore. Demokratska stranka je spremna, da na zahtev MUP-a, pomenute dokaze dostavi nadležnim ogranima, ali umesto njihove odgovarajuće reakcije, očekujemo još veći pritisak na građane Srbije. Zato pozivamo sve građane da se odupru ovakvim pritiscima, a ukoliko i nakon toga budu maltretirani od strane režima – pravnu i svaku drugu vrstu pomoći pružiće im Demokratska stranka, zaključio je Gavrilović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.