Deo ugostiteljstva u Kragujevcu pred zatvaranjem, u hotelima popunjeno do 10 odsto kapaciteta

Doba korone Ekonomija Grad Video

Tokom epidemije korona virusa u najvećim hotelima u Kragujevcu u proseku je popunjeno svega izmedju dva i 10 procenata kapaciteta, deo ugostitelja posluje veoma teško, a drugi su pred zatvaranjem.

To je danas rekao predsednik Regionalne privredne komore Predrag Lučić povodom sutrašnjeg početka rada „Elektronskog šalter za ugostitelje“ koji će, dok traje vanredna situacija u Kragujevcu, preko tog „šaltera“ dobijati informacije o protivepidemijskim merama i finansijskoj podršci.

Razlog uvodjenja te novine je što „deo ugostitelja jednostavno nije informisan, ne prepoznaje mogućnosti podrške koje im stoje na raspolaganju“, rekao je Lučić i dodao da je ta usluga ugostiteljima omogućena uz podršku Grada Kragujevca i Udruženja za turizam Privredne komore Srbije.

Član Gradskog veća za privredu Radomir Erić je kazao da je u Kragujevcu pre epidemije u 850 ugostiteljskih objekata radilo 4.500 ljudi, ali gradska uprava nema podatke o tome koliko ih je ostalo bez posla.

Erić je rekao da je Gradsko veće donelo mere za podršku ugostiteljstvu, medju kojima je pojeftinjenje zakupa prostora, a priprema se ukidanje komunalne takse za noćne klubove i diskoteke.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.