Dijabetološka ordinacija na točkovima prvi put u Kragujevcu

Grad Milica

Dijabetološka ordinacija na točkovima biće po prvi put organizovana u Kragujevcu, u nedelju 29. maja. Tog dana, u Velikom parku, u periodu od 14 do 19 sati, građani će biti u prilici da besplatno provere nivo šećera u krvi, dobiju savet u vezi sa bilo kojim pitanjem o dijabetesu, kao i obuku za samostalno korišćenje aparata za merenje glikemije. Akcija se održava uz podršku Udruženja za borbu protiv šećerne bolesti iz Kragujevca i stručnog medicinskog osoblja.

Prva dijabetološka ordinacija na točkovima je regionalan i po mnogo čemu jedinstven projekat, koja je nastao sa idejom da se proširi svesti o dijabetesu i prevenciji te bolesti. Organizator je regionalna farmaceutska kompanija Pharma Maac, koja je ovaj događaj prvi put organizovala u Bosni i Hercegovini 2018., a ove godine uspela je da projekat proširi i na Srbiju.

  • Ideja za projekat je nastala kao rezultat stalnog osluškivanja potreba obolelih i prepoznavanja značaja širenja svesti  o dijabetesu i opasnostima koje ta bolest sa sobom nosi. Nazvali smo projekat „prvom dijabetološkom ordinacijom na točkovima“, jer smo u želji da u kratkom vremenu stignemo da obiđemo celu zemlju, jednu modernu dijabetološku ordinaciju postavili na točkove i na taj način realizovali nešto jedinstveno na našim prostorima.  Naša misija je da budemo vredan partner pacijentima i posvećenim profesionalcima u borbi protiv bolesti. Ova posebna zdravstvena inicijativa, koju planiramo da sprovodimo svake godine, signal je obolelima i stručnoj javnosti da u nama imaju odgovornog i poželjnog partnera u stvaranju boljeg okruženja kada je dijabetes u pitanju, kaže mg ph. Pavle Vujić, koordinator projekta za Srbiju.

Partner projekta od prvih dana je austrijski brend Wellion, jedan od tržišnih lidera u segmentu kontrole glukoze u krvi, širom sveta. Wellion je potpuno fokusiran na dijabetes i već godinama skreće na sebe pažnju unikatnim proizvodima poput aparata za merenje glukoze u krvi sa govornom funkcijom za slepe i slabovide osobe ili aparatima koji pored funkcije merenja šećera imaju i dodatne, kao što su merenja holesterola, ketonskih tela, itd. Ove godine na tržište regiona stižu dva atraktivna noviteta: insulinska pumpa i senzor za kontinuirano merenje glukoze u krvi.

Sem u Kragujevcu, ovaj jedinstven zdravstveni projekat biće organizovan u još 14 gradova širom Srbije. O terminima tokom kojih će Prva dijabetološka ordinacija na točkovima pružati usluge, građani će biti obavešteni preko regionalnih i lokalnih medija, a sve informacije dostupne su i na Fejsbuk stranici Wellion Club Adria www.facebook.com/WellionClub.adria/.

Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.