DIREKTOR PRVE TEHNIČKE ŠKOLE PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐEN OPTUŽBE ZA PRIMANJE MITA

Društvo Grad

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Kraljevu i oslobodio bivšeg direktora kragujevačke Prve tehničke škole Nenada Andrića optužbe za primanje mita i trgovinu uticajem.

Kako je objavljeno na sajtu Apelacionog suda u Kragujevcu, Andrić je oslobođen optužbe jer nije dokazano da je učinio delo za koje je optužen. Sud je kako se navodi, 19. decembra usvojio žalbe Andrića i njegovog branioca i preinačio presudu Višeg suda u Kraljevu.

Andrić je presudom Višeg suda u Kraljevu bio proglašen krivim za primanje mita i trgovinu uticajem u avgustu prošle godine. Tada je osuđen na devet meseci kućnog zatvora uz primenu elektronskog nadzora.

Na presudu su se žalili i Andrićev branilac kao i viši tužilac u Kraljevu.

On je uhapšen u oktobru prošle godine zbog sumnje da je preko posrednika tražio novac kako bi uticao na jednog nastavnika da učeniku na popravnom ispitu da prelaznu ocenu, kao i da bi pozitivno odlučio o molbi jedne majke za premeštaj učenika na drugi smer.

Tagovi:

2 komentara

  1. I. Sta sad. Koliko da se plati i da plate svi koji su iznosili neistine o mitu. Tuzi ih direktore. Jednog po jednog. Od gostiju na slavi do nacionalnih medija
    Moral. Palanka. Tracare. Kafanske sveznalice.

  2. Oce li tuzilac koji je toliko pogresio da podnese ostavku. Da plati troskove i izvine se javno onom koga je hapsio. I da ode sa seje luk. Luk da seje. Ako i to zna. Ili ce opet u ponedeljaj da nam prica o velikoj svojij akciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.