Direktorka Fondacije Slavko Ćuruvija: Svedočimo svakodnevnom brecanju (VIDEO)

Društvo Video

  • Svedočimo svakodnevnom brecanju i optužbama premijerke i drugih visokih funkcionera Vlade protiv pojedinih nezavisnih medija, izjavila je za FoNet, izvršna direktorka Fondacije Slavko Ćuruvija, Ivana Stevanović. Ona kaže da ne možemo razgovarati o unapređenju bezbednosti novinara, ako ti isti ljudi odmah nakon sastanka počinju da prozivaju novinare.

Stevanović je na taj način odgovorila na pitanje o tome zašto je Fondacija Slavko Ćuruvija početkom marta napustila Radnu grupu za bezbednost i zaštitu novinara Srbije.

Delom je to odgovor i na pozive da se udruženja iz Koalicije za slobodu medija vrate za “pregovarački sto”. Poput onog koji je uputio američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri, ocenom da “bojkot Vladinih radnih grupa neće doneti bolje uslove za novinare“.

  • Sama reč bojkot kao da nas određuje kao učesnika na političkoj sceni, što mi nismo. Naš cilj je da obezbedimo pristojno okruženje za rad novinara, naglasila je Stevanović.

U serijalu razgovora „Kiosk“, Stevanvić je objasnila da Fondacija “ne bojkotuje, već samo vidi da nema ničega od tog razgovora, da smo izmanipulisani i da služimo predstavi koja se izvodi kako bi se partnerima Vlade iz međunarodne zajednice pokazalo da se razgovara“.

Izvor: FoNet

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.