Đurđevdanski venac – literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola

Kultura

Gradsko veće na sednici održanoj u petak, 27. januara, donelo je zaključak o raspisivanju Javnog poziva za literarni konkurs Đurđevdanski venac za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Kragujevca za 2023. godinu. Konkurs će biti otvoren od 1. do 28. februara na sledeće teme: Ulicama prestonog Kragujevca, Kragujevac – to sam ja i Kragujevac – duša s tragovima vremena koja prolaze njime.

Autori najboljih radova biće nagrađeni novčanim nagradama, a komisija će odabirom najboljih radova proglasiti i dobitnika nagrade ovogodišnjeg konkursa „Đurđevdanski venac“ čiji će autor dobiti i posebnu nagradu – Statuetu Đurđevdanskog venca.

Pored toga, Gradsko veće donelo je odluku o raspisivanju Javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi iz budžeta grada za 2023. godinu. Odlukom o budžetu grada za tekuću godinu za tu namenu predviđeno je 45 miliona dinara. Javni konkurs će biti objavljen 1. februara 2023. godine na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca, kao i u javnom štampanom glasilu.

Članovi veća doneli su i zaključak o upućivanju Javnog otvorenog poziva za podnošenje predloga posebnih programa u oblasti sporta za 2023. godinu. Javni poziv biće objavljen na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca, a rok za dostavljanje prijava je najkasnije 1. novembar 2023. godine. Pravo učešća imaju sportske organizacije, sportska društva, udruženja, granski i gradski sportski savezi na teritoriji grada Kragujevca.

Gradsko veće donelo je i zaključak o upućivanju Javnog obaveštenja za podnošenje predloga godišnjih programa u oblasti sporta za 2024. godinu. Tekst Javnog obaveštenja biće objavljen 1. februara 2023. godine na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.