DOBAR DAN, OVDE CEROVAC

Društvo Grad
  • Dobar dan!
  • Dobar dan!
  • Ovde građanin Cerovca Goran Ristivojević. Da li je to komunalna policija?

Ristivojević, jedan od mnogih u Cerovcu, naročito na putu prema Jarušicama, koji skoro dva meseca ne mogu, sem pešice, ni u dvorište, ni iz dvorišta, pokušao je danas „kroz institucije sistema“ da reši problem.

A „problem“ je nastao kada su počeli radovi na putnoj infrastrukturi za novu industrijsku zonu u Sobovici. Asfalt je, prema projektu, značajno izdignut iznad dvorišta, prokopani su duboki kanali za koje, izgleda, nije predviđena nikakva kanalizacija, ili cevi, pa su dvorišta, bukvalno, ostala odsečena od puta. Slično je i sa njivama, a mnogi seljaci nisu uspeli da stignu do njive da bi posejali kukuruz. Poslednjih dana situacija je dramatična, pošto je put od Cerovca ka Jarušicama zbog radova zatvoren.

  • Niko nije protiv toga da se radi i gradi, ali smo, itekako, protiv toga da se naša prava ugrožavaju. Ovde ima dece koja idu u školu, starijih ljudi… Hitna pomoć ne može da prođe, priča jedan žitelj Cerovca.

Ristivojević je poslednjeg radnog dana pred prvomajske praznike, u dogovoru sa drugim meštanima, pokušao da potraži institucionalnu zaštitu. Nakon što je od komunalne policije dobio informaciju da su „nadležni kada neko ugrožava javnu površinu“, a ne i kada „javna površina ugrožava građane“, pozvao je inspekciju za saobraćaj i puteve, na koju ga je uputila komunalna policija. U inspekciji je dobio informaciju (a sve razgovore vodio je tokom pre podneva i uredno beležio vreme) da je gotovo počeo praznik i da nema nikoga. Onda je „okrenuo“ 192, izvinio se jer zna da nisu nadležni, naišao na razumevanje i potvrdnu informaciju da „nisu nadležni“, kao i savet da „pozove mesnu zajednicu“. Konačno, u mesnoj zajednici se javio čovek koji je „zadužen za matičare“, a „ovaj što bi mogao da pomogne“ nije tu do trećeg maja.

Na kraju su žitelji jednog kraja u Cerovcu pozvali novinare, bar da zabeleže.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.