Dopisnik N1 privremeno napustio Kragujevac jer se ne oseća bezbedno

Grad

Milan Nikić, dopisnik N1 iz Kragujevca od jutros se nalazi na tajnoj lokaciji jer se ne oseća bezbedno u gradu, potvrdio je za Danas njegov advokat Radivoje Kastratović.

Odlazak iz grada Nikić je organizovao sam, jer do sada nije dobio formalan odgovor iz tužilaštva o krivičnim prijavama koje je podneo za uznemiravanje prilikom rada na terenu, a zatim i za uhođenje i opserviranje njegovog stana.

  • Posle podnošenja krivične prijave, Nikić je dao izjavu i od tada Tužilaštvo nije preduzelo nijednu radnju u okviru istrage. Nisu pozvali ni nas, ni osumnjičena lica, nisu ih saslušali u tužilašvtu, napravili zapisnik. Umesto toga Nikić je pozvan od strane policije koja mu je predočila da je obavila razgovor sa tim licima i dala neko objašnjenje koje je za nas nelogično i neprihvatljivo i time ulilo Nikiću još veću dozu nesigurnosti, kaže Kastratović.

Iz kragujevačke policije su na tom razgovoru Nikiću potvrdili da su identifikovali i pronašli dve osobe koje su 4. marta bile ispred njegovog stana u naselju Erdoglija. Rečeno mu je i da su im pretreseni stanovi, kao i da oni nisu ni iz redova policije, ni kriminalnog miljea.

Piše: Violeta Glišić, Danas
Fotografija: Milan Nikić

Međutim, Nikić je ranije za Danas istakao da od nadležnih očekuje da utvrde šta su oni radili ispred njegovog stana i po čijem nalogu.

Pošto još uvek nije dobio odgovore na ova pitanja, Nikić se sklonio iz Kragujevca. Kako objašnjava njegov advokat, on ne može svako jutro da proverava točkove i da gleda da li mu je nešto pokvareno na automobilu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.