dr Jovančićević: Akademska zajednica, studenti i građani da pokažu otpor, ako je Malom vraćen doktorat

Izbori/Bojkot

Profesor Hemijskog fakulteta i kandidat za potpredsednika Demokratske stranke dr Branimir Jovančićević, izjavio je danas da je Upravni sud gotovo sigurno pod pritiskom izvršne vlasti poništio odluku Senata Univerziteta u Beogradu kojom je odbačena doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog.

  • Ukoliko se pokaže da je tačno da je Upravni sud poništio odluku Senata Univerziteta u Beogradu, odluku kojom je poništen doktorat Siniše Malog za koji je nesumnjivo utvrđeno da je plagijat, to ne sme biti samo još jedna u nizu loših odluka o kojoj će se pričati dva dana, dok se ne dogodi nešto novo što će privući pažnju javnosti. Mi moramo da pokažemo otpor – i akademska zajednica, i studenti, i građani, svi zajedno – jer u suprotnom pristajemo na to da smo potpuno pravno nezaštićeni, da je Srpska napredna stranka preuzela potpunu kontrolu nad svim institucijama i da kompletno upravlja našim životima, izjavio je prof. dr Branimir Jovančićević.

Prema oceni profesora Jovančićevića, Senat je poništio doktorat ministra Malog na osnovu neoborivih dokaza da je reč o plagijatu, tako da Upravni sud nije imao nijedan suštinski razlog da prihvati žalbu aktuelnog ministra i doskorašnjeg gradonačelnika Beograda.

Prema njegovim rečima, odluka suda je još jedan napad na autonomiju univerziteta, koja je i onako ugrožena od strane izvršne vlasti.

foto: DS Beograd
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.