Dr Predrag Sazdanović novi državni sekretar u Ministarstvu zdravlja

Društvo Grad

Šta je dovelo do smene dr Predraga Sazdanovića na mestu direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu za sada nema zvaničnih informacija, ali Nova.rs nezvanično saznaje da će on dobiti višu funkciju, te da će biti imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja.

U tekstu dopisnica Nove.rs iz Kragujevca Alksandre Petrović podseća i na poteze po kojima će dr Predrag Sazdanović, koji je funkciju vršioca dužnosti direktora UKC-a obavljao punih šest godina, biti upamćen. Na to mesto imenovan je u septembru 2015. Tokom pandemije koronavirusa, Sazdanović je upamćen kao direktor koji nije želeo svim medijima da daje informacije o broju hospitalizovanih pacijenata i kapacitetima u UKC-u, a kada se pojavljivao u javnosti, uglavnom je birao medije bliske vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.

Tako je na svečanosti upriličenoj povodom dodeljivanja zahvalnica donatorima koji su u prvim danima pandemije UKC-u donirali sredstva za dezinfekciju i zaštitnu opremu, izostavio pozivnicu za SBB Fondaciju, koja je toj ustanovi poklonila 600 litara medicinskog alkohola. Sazdanović je tada rekao da je „zaboravio“ na tog donatora.

Kao član gradskog kriznog štaba, u julu prošle godine, kada je u Kragujevcu proglašena vanredna situacija, krivicu je svalio na građane i izjavio je da je širenje pandemije „posledica bezumne razularenosti građana“.

Poznat i je po naredbama koje donosi u ustanovi, pa je tako krajem avgusta zabranio korišćenje godišnjih odmora i naredio da svi zaposleni prekinu svoj odmor, a najnovija je još uvek je na snazi, a odnosi se na obustavljanje svih operacija, uključujući i obolele od karcinoma. Prema toj naredbi, zbog širenja zaraze, u UKC-u, radiće se samo hitne intervencije.

Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

1 komentar

  1. Pa to za operacije stoji i u zemunskoj bolnici.Sigurno je na nivou Srbije. Plati da da budeš hitan ili idi privatno kod istih doktora. Šta mislite zašto lekari ćute ,a najveći trn u oku su im eto po ovom gospodinu doktori opšte prakse kojima fašistički preti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.