Dr Vladimir Jurišić održaće predavanje na Univerzitetu u Kragujevcu

Društvo

Dr Vladimir Jurišić, redovan profesor Fakulteta medicinskih nauka, održaće predavanje 28. marta 2023. godine, u 18 sati, na Univerzitetu u Kragujevcu.

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu organizuje predavanje prof. dr Vladimira Jurišića pod nazivom Multiomiks principi analize citokina u hemato imunologiji (Multiomics cytokine analysis in Hemato-immunology).

Dr Vladimir Jurišić, redovan profesor Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, tokom duže od tri decenije bavljenja naučnoistraživačkim radom, dao je izuzetan doprinos promociji nauke i univerziteta iz Srbije u međunarodnoj istraživačkoj zajednici, kao i doprinos u edukaciji studenata i predstavljanju naučnih radova koji se bave osnovnim istraživanjima u onkologiji i kliničkoj imunologiji. Dobitnik je Svetosavske nagrade za 2020. godinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja i razvoj naučnih dostignuća u Republici Srbiji, koje dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a Univerizitet u Kraguevcu mu je dodelio Svetosavsku nagradu za izuzetna postignuća, 2021. godine.

Prof. dr Vladimir Jurišić će na predavanju izneti najnovije rezultate svojih naučnih istraživanja koja su objavljena u vodećim međunarodnim časopisima i monografijama. Radovi autora su citirani preko 3600 puta, prema relevantnim bazama podataka.

Izvor: Univerzitet u Kragujevcu
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.