Dragan Đilas: EPS je dobio direktora koji se neće mnogo mešati u svoj posao

Politika
  • EPS je dobio direktora koji se neće mnogo mešati u svoj posao. Uništavanje najveće srpske kompanije, započeto smenom Aleksandra Obradovića, na kratko prekinuto u periodu generalnog direktora Miroslava Tomaševića,  moći će neometano da se nastavi, izjavio je u Lazarevcu predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas. 

U nastavku prenosimo izjavu predsednika Stranke slobode i pravde iz razgovora sa Lazarevčanima.

  • Proizvodnja sistema Kolubara – TENT se približava istorijskom minimumu iz 1999. godine, ne otvaraju se novi kopovi, kašnjenje novog bloka u Kostolcu se meri godinama, odsumporavanja TENT-a decenijama… Dobri rezultati u prvom tromesečju nisu posledica boljeg rada i organizacije kompanije nego blage zime, kao i povećane proizvodnje hidrolektrana koje u ukupnoj proizvodnji struje obično učestvuju sa 30% i čija je cena proizvodnje kilovatčasa naravno najjeftinija. U tom periodu je njihovo ucešće bilo skoro 40%, što pokazuje i da postoje problemi sa količinama uglja koje EPS ima na raspolaganju, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, ukoliko bi se ponovila jaka zima, kao recimo 2012. godine, kada smo u Srbiji nedeljama  imali ledeni talas i potrošnja dostigla tadašnjih 137 miliona kilovatčasova dnevno, Srbija bi morala da uvozi struje u vrednosti od 20 miliona evra dnevno. To je mesečno 600 miliona evra. 

  • Danas se ministarka Đedović hvali profitom u prvom tromesečju od 240 miliona evra koji ne bi bio dovoljan da pokrije troškove ni za 15 dana uvoza, dodao je Đilas. 
  • Grčić, Norvežani, Francuzi – sve su to sinonimi za Aleksandra Vučića i SNS i sve je to deo plana da se EPS uruši i na kraju proda. Šta se drugo moglo očekivati od ljudi koji su Bor poklonili Kinezima, zemljište i PKB Arapima, aerodrom Francuzima, od Vlade u kojoj sedi ministarka koja je podnela pa povukla zahtev odricanje od srpskog državljanstva. Apsolutno ništa, zaključio je Đilas
Tagovi:

1 thoughts on “Dragan Đilas: EPS je dobio direktora koji se neće mnogo mešati u svoj posao

  1. Pa u cemu je problem, ti mozes da pomognes drzavi za jedan mesec najmanje. Para imas, a posto si takav „patriota“, sto smo videli do sada, znaci nema problema sa strujom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.