Dragan Đilas: Podržavamo „Apel za odgovornost“

Izbori 2022 Politika

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da ta stranka bezrezervno podržava „Apel za odgovornost“ više od 50 javnih ličnosti, uverena da samo zajedno i odgovorno mogu doći do cilja – demokratske, uređene, bezbedne, slobodne, pravedne, obrazovane, kulturne, pristojne Srbije.

Đilas je u pisanoj izjavi naveo da je Stranka slobode i pravde u potpunosti posvećena istim vrednostima, te da je Apel u skladu sa njenim programskim načelima i principima.

On je poručio da SSP garantuje borbu i kampanju uz međusobno uvažavanje i nenapadanje opozicionih aktera, zajedničku kontrolu i zaštitu izbornog procesa, ali i obećava da neće imati nikakvu postizbornu saradnju i koaliciju sa bilo kim ko je direktno ili indirektno zloupotrebljavao ustavne i zakonske nadležnosti.

Stranka garantuje obezbeđivanje uslova za neometano ispitivanje i utvrđivanje eventualnih zloupotreba u ime ili za račun aktuelnih vladajućih političkih organizacija i njihovo sankcionisanje u skladu sa zakonom, istakao je Đilas.

Prema njegovim rečima, SSP garantuje i potpunu nezavisnost pravosuđa, uz podršku pravosudnim organima u utvrđivanju eventualne krivične odgovornosti i u sprovođenju krivičnih postupaka protiv svih pojedinaca uključenih u afere koje su devastirale Srbiju tokom decenije naprednjačke vladavine.

Đilas je rekao da se SSP obavezuje da će učiniti sve da zajednički predsednički kandidat bude ličnost koja će kompetentno predstavljati vrednosti savremene, evropske Srbije svesne svog identiteta i kulturnog nasleđa, odgovorno zastupati interese svih građana Srbije, promovišući univerzalne vrednosti suživota, saradnje, uzajamnog poštovanja i pomirenja svih naroda u zemlji i okruženju

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.