Dragan Đilas: Protesti umesto bojkota

Izbori 2022 Politika

Stranka slobode i pravde (SSP) zalaže se za jedinstvenu beogradsku listu i izlazak na izbore cele one opozicije koja je jasno rekla da sa Aleksandrom Vučićem ne bi bila nikad u vlasti, rekao je za list Nova predsednik SSP Dragan Đilas.

  • Ono što je važno napomenuti je da ujedinjena opozicija nosi 39,4 odsto, a još 9,2 odsto ljudi kaže da će glasati za opoziciju, ali ne zna baš za koga. Kad se to sabete, taj procenat se približava 50 odsto, istakao je Đilas.

On je uveren da će se opozicione stranke izboriti za neki minimum izbornih uslova, „da izbori budu bar malo fer i pošteni“, ali smatra da dijalog kasni više meseci i da se „ušlo u kratke rokove“.

  • Do promena na RTS će doći, mi ćemo insistirati na smanjivanju pritiska na birače, u smislu kupovine glasova, pretnji i svega ostalog, dodao je Đilas.
  • Do 1. avgusta prosledićemo naše zahteve Evropljanima, rekao je predsednik SSP, koji veruje da će oni „dati predloge koji će za nas biti prihvatljivi da izađemo na izbore“.
  • Ukoliko to budu predlozi koji će ići uz dlaku Vučiću, sa idejom „hajde samo vi izađite na izbore, da mi možemo da odahnemo, mi na te izbore nećemo izaći, nego ćemo pozvati narod na proteste, pa ćemo se na ulici boriti za izborne uslove i slobodne izbore“, najavio je Đilas
Piše: FoNet
Tagovi:

1 komentar

  1. Protesti su se do sada obično završavali sukobima. Samo ne znam čija će motka ovog puta biti duža. Sve mi liči na kraj SNS, ali videćemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.