Dragan Đilas: Srbija da se uskladi sa EU

Grad

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas posle sednice Glavnog odbora te partije da u ovom podeljenom „crno-belom“ svetu Srbija treba da bude na pravoj strani i da mora da se opredeli i prihvati evropsku politiku koja se odnosi na Rusiju.

Đilas je rekao da je SSP principijelno protiv sankcija jer one nisu delotvoran mehanizam prema onima koji snose odgovornost, što je i Srbija osetila na svojoj koži, ali je istakao da se svet podelio i da Srbija mora da prihvati evropsku politiku u odnosu na Rusiju.

  • Očekujemo da će se naša zemlja pridružiti politici Evropske unije prema Rusiji, tražeći način kako će posledice, posebno u energetskom sektoru, moći da se smanje, rekao je Đilas novinarima u MTS dvorani u Beogradu.

On je istakao da odluku o sankcijama treba da donese Vlada, ali da o takvoj stvari treba otvoriti debatu u Skupštini.

Đilas je ocenio da se, ako Srbija ne bude deo Evrope, postavlja pitanje da li bi investitori ostali u Srbiji, a u njihovim firmama radi na stotine radnika.

Kako je rekao, uvođenje sankcija „ne znači da Srbija ide ka Evropi“, već je za to potrebno da se uđe u borbu protiv korupcije, donesu novi zakoni u socijalnoj sferi, kao i novi zakon o radu koji će štititi radnike i da će se prema tome videti da li Srbija ide ka Evropi.

Naglasio je da je Srbiji apsolutno potrebno da se formiraju Skupština i Vlada i pozvao vlast da ne čeka maksimalne rokove, već da se to učini što pre.

Đilas je istakao da je na sednici Glavnog odbora potvrđena odluka da ne postoji mogućnost učešća u vlasti sa strankama koje su činile poslednju vlast.

On je najavio i da će skupština stranke biti održana od 15. do 20. juna.

Piše: FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.