Dragan Ilić: Spremni smo za razgovor sa predsednikom

Ekonomija Grad

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zastava oružje Dragan Ilić pozdravio je najavu predsednika Srbije Aleksndra Vučića da će doći u Kragujevac da razgovara sa radnicima te fabrike.

On je u izjavi FoNetu istakao da je taj sindikat u više navrata tražio razgovor sa predsednikom Srbije, ali da do susreta nije došlo.

  • Iskoristićemo priliku da predsednika Srbije obavestimo o katastrofalnoj situaciji u fabrici i argumentovano mu obrazložimo naše stavove o svim problemima u fabrici oružja, uključujući i zahtev za hitno imenovanje novog direktora i smenu Nadzornog odbora, rekao je Ilić.

On je rekao da još uvek nemaju informacije kada će predsednik države doći u najstariju fabriku oružja na Balkanu ni skim će se sresti, ali je poručio da je jedina prava adresa za razgovor o problemima u vojnoj fabrici Sindikat koji zastupa interese ogromne većine od 2400 zaposlenih.

  • Ako predsednik iskreno želi da rešava probleme onda treba da razgovara sa delegacijom našeg sindikata. Međutim, ako želi da mitinguje, jer jedan čovek ne može da razgovara sa više od dve hiljade radnika, onda mu mi nećemo smetati, ali ni aplaudirati jer jednostavno naši članovi neće ić na takav skup, istakao je Ilić.

On je dodao da nema razloga da se eventualnom razgovoru sa Vučićem priključuju različite marginalne grupe koje sebe nazivaju sindikatima kako bi se izbeglo razvodnjavanje teme i prikrivalo realno stanje u fabrici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će doći u Kragujevac i razgovarati sa radnicima  fabrike Zastava oružje koji štrajkovima upozorenja pokušavaju da ukažu na katastrofalnu situaciju u njihovoj fabrici.

Inače, zaposleni u Zastava oružju danas je isplaćena decembarska zarada čime je, navode u sindikatu, „prevaziđena još jedna krizna situacija koja direktno ugrožava socijalni položaj zaposlenih“.

Piše: FoNet
Tagovi:

1 komentar

  1. Ilić obavezno da trazi istog direktora, pošto ga nikada nije kritikovao. Kriv mu je Nadzorni odbor, koji ne potpisuje ugovore niti upravlja fabrikom . U velikom su dilu , vidimo iz aviona, mi koji smo u fabrici. U fabrici ima osam sindikata, tri reprezentativna. Toliko je Ulica uspešan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.