Dragan Jovanović: O tome da li sam u sukobu interesa odlučiće nadležna agencija

Politika

Nakon što je odbornička grupa „Novi ljudi za bolju Topolu“ zatražila od Dragana Jovanovića, narodnog poslanika i člana Opštinskog veća Topole da „podnese ostavku na jednu od funkcija, jer je u sukobu interesa“, na svom fejsbuk profilu Jovanović je odgovorio da u Topoli ne prima platza članstvo u Opštinskom veću.

  • Podsetio bih vas da mi je ovo četvrti mandat poslanika i da imam sasvim dovoljno iskustva jer sam 2008 bio narodni poslanik i predsednik opštine Topola, a od 2014. narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine. Ne pada mi na pamet da kršim bilo kakav zakon pa ni zakon o sprečavanju sukoba interesa, piše Jovanović.

Ako i postoji bilo kakav “sukob interesa”, kaže Jovanović, onda postoji i rok da se opredeli za jednu od te dve funkcije, koji traje od potvrđvanja mandata pa do izbora nove Vlade.

  • Kako je tek parlament formiran ima sasvim doboljno vremena da to uradim, zavisno od toga sta cu raditi nakon izbora Vlade. Obavestiću tada o tome Agenciju za sukob interesa koja jeste nadležna po ovom pitanju. Nakon toga Agencija donosi rešenje i tu odluku dostavlja kako meni tako i Skupštini opstine Topola koja me je i izabrala za člana Opštinskog veća.

Dragan Jovanović u svojoj objavi na fejsbuku podseća i da u Skupštini Srbije „sede pojedini novoizabrani poslanici koji su i aktuelni ministri – Krkobabi, Tončev, Popović, kao i direktori javnih preduzeć, gradonačelnici a o broju, kako kaže „raznih članova opštinakih veća da i ne govorim“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.