Dragan Jovanović: Zaokružite NE na referendumu

Izbori/Bojkot Politika

Predsednik Bolje Srbije i funkcioner opštine Topola Dragan Jovanović pozvao je građane da „ako imaju pametnija posla“ ne izađu u nedelju (16. januar) na referendum o ustavnim promenama a da, ukoliko izađu, zaokruže – ne.

  • Raspisan je referendum o promeni ustava Srbije u oblasti pravosuđa. Stav nas okupljenih u “Boljoj Srbiji” je jasan. Promenu ustava ne treba podržati. Nemamo iluzija da će ovaj refenrendum biti fer ali barem ne želimo da u tome učestvujemo. Ako imate pametnija posla u nedelju, ne izlazite na taj referendum. Ako ipak želite da izađete na glasačko mesto i iskoristite svoje biračko pravo, zaokružite – NE.
  • Zašto ne? Pa zato jer sudije treba da sude u “ime naroda” a u čije ime će suditi onda kada ih taj narod preko svojih predstavnika viče ne bude birao? Jedina veza sudija i tužilaca sa tim istim narodom je da su birani u narodnoj skupštini od strane predstavnika tog naroda odnosno od narodnih poslanika. Ja u tome ne vidim ništa sporno u sadašnjem nacinu izbora sudija. Meni je spornije kako vlast zloupotrebljava pravosuđe koje postaje predmet podsmeha, a da časne sudije i tužioci o tome ćute. Najveći predmeti u Srbiji se presuđuju u tabloidima, naprednjačka vlast ne hapsi korumpirane krupne ribe iz vlasti već se bavi sitnom boranijom i političkim neistomisljenicima.
  • Smatramo da oko svih ovih pitanja u Srbiji treba postići politicki konsenzus, da ustav menja ustavotvorna skupština koja će imati legitimitet od naroda da se stvari urede a ne ovako u jednostranačkoj skupštini, napisao je Jovanović na svom fejsbuk profilu.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.