Dragana Rakić: Loši rezultati probne mature su Ružićeva odgovornost

Grad
  • Režim Aleksandra Vučića očigledno ništa drugo ne interesuje, osim boravka na vlasti, pa ga tako nimalo ne uznemiravaju ni izuzetno loši rezultati probne mature. Ako su najbolje rezultate pokazali gimnazijalci koji su u proseku znali da reše svega 2 od 20 zadataka iz matematike, i trećinu zadataka iz srpskog jezika, onda je to jasan znak da država đacima nije obezbedila adekvatne uslove za učenje tokom pandemije i svaki pokušaj relativizacije situacije samo nas udaljava od rešavanja problema, izjavila je Dragana Rakić, zamenica predsednika Demokratske stranke.

Kako su predstavnici režima loše upravljali pandemijom i donosili štetne ekonomske mere tokom proteklih godinu dana, tako su organizovali i lažnu onlajn nastavu, i zato ne treba da nas čudi što je ona dala loše rezultate.

  • Demokratska stranka je pre skoro godinu dana počela da upozorava vlast i javnost na ozbiljnost situacije. Naš Resorni odbor za prosvetu predstavio je konkretan plan i pokazao da je moguće optimalno funkcionisati u ovakvim uslovima, ali vlast nije želela ni da čuje za predloge koji su dolazili iz redova opozicije. Nisu znali sami da organizuju sistem, a nisu hteli ni da prihvate pomoć, i zato su sada na gubitku svi, i učenici, i prosvetni radnici, i roditelji, i škole i fakulteti, a odgovornost za situaciju u kojoj se nalazimo leži u rukama ministra Ružića, zaključila je Dragana Rakić.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.