Dragana Rakić: Režim Aleksandra Vučića odgovoran za porast netolerancije, mržnje i fizičkih obračuna među građanima

Izbori 2022

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić izrazila je zabrinutost što Srbija dočekuje još jedan Međunarodni dan tolerancije kao duboko netolerantno i podeljeno društvo. Za ovako visoki stepen netolerancije u našem društvu, koja čak prelazi u mržnju i fizičke obračune među građanima, Dragana Rakić smatra da je kriv sam vrh aktuelne vlasti, na čelu sa Aleksandrom Vučićem.

Mesecima unazad svedočimo o državnom projektu oživljavanja aveti prošlosti kao što je davanje medijske i svake druge podrške samozvanom Kapetanu Draganu, ubici Zvezdanu Jovanoviću, osuđenim ratnim zločincima Vojislavu Šešelju i Ratku Mladiću, desničarskim neofašističkim grupama poput Levijatana i nekakvih narodnih patrola. S druge strane, posebno zabrinjava porast nasilja i netolerancije prema ženama u politici. U uređenim, demokratskim zemljama je nezamislivo da neidentifikovana lica privode aktivistkinje ili da visoki funkcioneri stranke na vlasti vređaju žene iz opozicije nazivajući ih kokoškama,“ izjavila je Dragana Rakić.

Demokratska stranka je više puta do sad upozoravala i domaću i stranu javnost da režim Aleksandra Vučića iz dana u dan krši ljudska i manjinska prava, da je promoter govora mržnje i nasilja, da vlada sveopšte bezakonje pa samim tim cvetaju kriminal i korupcija, da se politički neistomišljenici satanizuju i proglašavaju za državne neprijatelje.

Demokrate će zajedno sa građanima nastaviti borbu za slobodno, tolerantno i demokratski uređeno društvo, društvo u kome će se negovati dijalog, uvažavati pravo na drugačije mišljenje, podsticati javna debata o svim važnim društvenim pitanjima. Borićemo se i izboriti za Srbiju koja će ponovo biti sigurno i dobro mesto za život,“ zaključila je zamenica predsednika demokrata.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.