Dragana Rakić: Zdravstveni sistem pred kolapsom, zastrašujuć broj preminulih kovid i nekovid pacijenata

Doba korone Izbori 2022

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je danas da vlast svakodnevno obmanjuje narod svojim pozitivnim izveštavanjem o pandemiji, navodeći kako smo lideri u regionu, umesto da građanima saopšti istinu i prizna da smo mesecima crna tačka Evrope.

Dragana Rakić podsetila je da su sve odluke o borbi protiv pandemije u državi donosili političari na osnovu rezultata istraživanja javnog mnjenja, umesto da to čini struka, i da se zato i nalazimo u ovoj izuzetno teškoj situaciji. Istina se, barem ne dugoročno, ne može sakriti, jer statistika govori glasnije od medija pod kontrolom režima.

„Samo je u Beogradu bilo čak 77% više sahrana u oktobru ove godine u odnosu na prošli oktobar, a režim Aleksandra Vučića i dalje pokušava da nam ‘servira’ priču o tome kako se odlično i odlučno bori sa pandemijom. Mesecima se preminuli sahranjuju i nedeljom, što do nedavno nije bio slučaj, a sahrane moraju da se ugovore nekoliko dana unapred, jer po 60-70 osoba biva dnevno sahranjeno samo u Beogradu. Kakva li je tek situacija u ostatku Srbije?! Zaista je zastrašujuće kada shvatite da je država žrtvovala živote građana zarad sopstvenog rejtinga i da su lekari koji se nalaze u Kriznom štabu pristali da budu saučesnici Srpske napredne stranke,“ podvukla je Dragana Rakić.

Demokratska stranka poručuje da je uvođenje kovid propusnica, i to tek od osam sati uveče, potpuno besmislena mera koja nikada neće dati željene rezultate i da samo služi da se stvori privid da država čini nešto po pitanju promocije vakcinacije i zaštite građana.

„Pre nedelju dana sam zajedno sa tri vrsna lekara – Tatjanom Vešović, Zoranom Radovanovićem i Radetom Panićem – podnela krivičnu prijavu protiv premijerke Brnabić i ministra Lončara. Možda će ta prijava stajati sakrivena neko vreme u nečijoj fioci, ali činjenica je da će svi umešani morati da preuzmu odgovornost i odgovaraju kad-tad, kao i da su građani u međuvremenu prepušteni sami sebi. Zato pozivam sve građane Srbije da se vakcinišu i pridržavaju mera, da se međusobno ispomažu i budu solidarni, jer je naš zdravstveni sistem pred potpunim kolapsom i ne može uvek da pruži neophodnu zdravstvenu zaštitu ni kovid, ni nekovid bolesnicima,“ zaključila je zamenica predsednika Demokratske stranke.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.