DRUGOJ KRAGUJEVAČKOJ GIMNAZIJI ROTARY KLUB URUČIO SEDAM RAČUNARA

Društvo Grad

U okviru akcije „500 racunara za 50 škola u 25 gradova“ predstavnici Rotari kluba Beograd donirali su  Drugoj kragujevačkoj gimnaziji sedam kompleta računara u kojima je ugrađen program „Linux“ od strane ovlašćenih predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Juna 2017.godine Rotari klub Beograd potpisao je memorandum o saradnji o opremanju kabineta informatike u školama sa Ministarstvom prosvete, nauke I tehnološkog razvoja. Prvobitna ideja bila je realizovanje 100 projekata u 100 škola u Srbiji. Iz tog projekta se izrodio Globalni Grant “opremiti što više škola sa računarskom opremom”. Kao rezultat takvog rada Rotari klub Srbija i Crna Gora zajedno sa Rotari klubovima širom Srbije udruženim snagama realizuju projekat “500 računara za 50 škola u 25 gradova”.

Grad Kragujevac kao centar Srbije i srce Šumadije takođe  se našao na listi gradova koji će biti deo ovog velikog projekta.

Rotari klub Beograd u saradnji sa Rotari klubom Kragujevac donirao je 7 računara Drugoj kragujevačkoj gimnaziji, i još po četiri računara će tokom Oktobra, za vreme trajanja Oktobarskih svečanosti, donirati školama 21. Oktobar i OŠ Jovan Popović u Šumaricama.

 

Prilikom potpisivanja ugovora sa direktorom i predstavnicima Druge kragujevačke gimnazije, predstavnici Rotari kluba izjavili su da je Druga kragujevačka gimnazija prepoznata kao škola koja ima dosta dobrih ideja i potencijal koji treba podržati i razvijati. Upravo iz tog razloga se Druga kragujevačka gimnazija našla na listi škola koje će dobiti novu računarsku opremu i čiji će nastavnici informatike ići na poseban program edukacije  koji su donator besplatno obezbedili u Naučno istraživačkom centru “Petnica” u Valjevu, jer kako kažu predstavnici Rotari kluba cilj nije samo pokloniti opremu već videti i neki napredak.

Direktor Druge kragujevačke gimnazije Mioljub Joksimović se u ime prvenstveno đaka a zatim, profesora i svih zaposlenih zahvalio na ukazanom poverenju i istakao da se upravo na ovaj način dobre ideje sprovode u delo.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.