Društvo Koraci i Beogradska nadbiskupija pokreću akciju prikupljanja pomoći području Petrinje i Siska

Društvo

Predstavnici Društva za održivu budućnost – Koraci, predsednik OU Marko Oljača i potpredsednica UO Aida Ćorović, na hitno organizovanom sastanku sa nadbiskupom beogradskim Stanislavom Hočevarom ponudili su pomoć u prikupljanju i distribuciji pomoći građanima i građankama Hrvatske koji su stradali u razornom zemljotresu koji je preključe pogodio područje Petrinje i Siska.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno delovati urgentno i sinhronizovano, kako bi neophodna pomoć stigla do onih kojima je najpotrebnija.

Prve aktivnosti biće usmerene na slanje volontera u to područje kako bi se pružila konkretna pomoć u ljudstvu iskusnom u delovanju u situacijama elementarnih nepogoda i kriza.   

  • Nakon toga, početkom 2021. godine, nastavićemo sa prikupljanjem i organizovanjem kontinuirane pomoći koja će biti potrebna za sanaciju i obnovu devastiranih naselja u ovom delu Hrvatske. Pozivamo organizacije i pojedince u Srbiji da nam se pridruže kako bismo zajedno iskazali solidarnost sa našim komšijama i delovali efikasno i sinhronizovano u ovim teškim trenutcima.
  • Možete nas kontaktirati na koraci.info@gmail.com ili pozvati na broj telefona 063 279855, navodi se u zajedničkom saopštenju Koraka i Nadbiskupije.
Majske Poljane, Foto: Damir Krajac/Cropix
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.