DS traži da se zabrani Levijatan

Politika

Demokratska stranka danas je izdala saoptenje u kome traži da se zabrani rad pokreta Levijatan. Kako navode u saopštenju, članovi Levijatana još jednom su pokazali svoje pravo lice, ne samo sukobljavanjem sa vlasnikom azila za pse u Kragujevcu, već i napadom na aktivistkinju Ninu Stojaković.

  • Napadom na aktivistkinju Ninu Stojaković, u pokušaju da je uplaše i ubede da se povuče, srećom nisu uspeli. Nina Stojaković će sutra da podnese zahtev Republičkoj javnoj tužiteljki da se zabrani rad ove organizacije. Pružam punu podršku Nini i inicijativi za zabranu rada Levijatana i pozivam sve građane koji su u mogućnosti da se i sami pridruže Nininoj inicijativi dolaskom ispred Tužilaštva nešto pre 11 časova, poručila je zamenica predsednika Demokratske stranke, Dragana Rakić.

Demokratska stranka podseća da je samo poslednji u nizu skandala koje je Levijatan izazvao upravo slučaj Nine Stojaković. Mlada aktivistkinja je skrenula pažnju javnosti na apsolutno neprihvatljivo ponašanje pripadnika ovog pokreta koji su se obrušili na Dejana Gačića, vlasnika azila za pse u Kragujevcu, i zbog toga se i sama suočila sa brojnim uvredama i napadima. Reakcija nadležnih organa je, kao i u mnogim sličnim slučajevima u prošlosti, izostala.

  • Pokret Levijatan se već dugo krije iza navodne brige za zaštitu životinja, dok zapravo većinu svojih resursa koristi za maltretiranje, zastrašivanje i diskriminaciju građana Srbije – nacionalnih manjina, žena, političkih neistomišljenika… Ukratko, svakoga ko im se nađe na putu. Kako država nema nameru da zaustavi aktivnosti Levijatana na sopstvenu inicijativu, jer neretko Levijatan deluje upravo u interesu režima Aleksandra Vučića i u saradnji sa Srpskom naprednom strankom, logičan sledeći korak jeste samoorganizovanje građana. Jedno je sigurno – ovakvo delovanje Levijatana je nedopustivo i takvom ponašanju mora se stati na kraj, izjavila je Dragana Rakić.

foto: privatna arhiva D.R.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.