Dušan Nikezić: Prvo građani, pa banke

Politika

Predsednik odbora Stranke slobode i pravde za privredu i finansije Dušan Nikezić poručio je danas ministru finanasija i predsedniku Privredne komore Srbije (PKS) da su namerom da autentičnim skupštinskim tumačenjem Zakona o obligacionim odnosima štite profite stranih banaka, potvrdili da im nije stalo ni do građana ni do privrede.

Nikezić je u pisanoj izjavi upitao ministra Sinišu Malog i predsednika PKS Marka Čadeža kako mogu da izjave da je u interesu privrede da građani Srbije izgube 100 miliona evra i uplate ih stranim bankama, koje već ostvaruju enormni profit od 600 miliona evra godišnje.

On je naveo da je trebalo da nateraju banke da sve procedure, takse, kamate i provizije izjednače sa onima u EU, čime bi i građanima i privredi uštedeli stotine miliona evra godišnje.

Jasno je da ova država najviše duguje stranim bankama i da pet najvećih stanih banaka, samo u obveznicama, od države potražuju preko tri milijardi evra, kazao je Nikezić i istakao da je nedopustivo da se interesi srpskih finansija, građana i privrede podrede profitu banaka.

  • Ovakvim potezima ste izgubili svaki profesionalni i moralni kredibilitet, pa je zato jedino pošteno da napustite svoje funkcije i zaposlite se u nekoj od stranih banaka, poručio je Nikezić Malom i Čadežu
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.