DUŠAN ZEKA ALEKSIĆ: NA NAŠOJ LISTI SU KANDIDATI KOJI SU USPEŠNI U SVOJIM POSLOVIMA

Izbori 2022 Politika Video

Na današnjoj konferenciji za novinare grupe građana „300 Kragujevčana i pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“ predstavljene su najvažnije strateške teme kojima će se baviti u kampanji i na kojima se ujedno i zasniva program ove liste: nulta tolerancija na korupciju u vršenju javnih funkcija, potpuna transparentnost u radu, odlučivanju i tokovima javnih finansija; izgradnja putne i komunalne infrastrukture, ravnomerni razvoj svih gradskih i prigradskih mesnih zajednica. Oživljavanje institucije mesnih zajednica; pet posto iz budžeta za razvoj seoskih sredina…

Saradnja sa Univerzitetom u Kragujevcu kao preduslov za investicije, inovacije i razvoj, jedna od strateških tema na kojoj će ova lista insistirati, kao i ekoligija i zaštita životne sredine, ali i riga o generacijama koje dolaze, koa i odsticaji za organizaciju događaja kulturnog, sportskog i edukativnog sadržaja.

Nosilac liste, Dušan Zeka Aleksić, istakao je da odborničku listu čine kandidati koji su ostvareni u svojim poslovima i koji nemaju nikakvih materijalnih motiva da se uključe u političku trku ali im je dosta popuštanja pred nesposobnijima od sebe što je grad u kome živimo dovelo u jako lošu situaciju. 

Posebno je istaknuto da udruženja koja čine grupu građana „300 Kragujevčana i pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleskić“ samostalno deluju i odlučuju, nemaju nalogodavca iz Beograda koji ih sutra može usmeravati u neprirodne koalicije već sve odluke donose samostalno, u Kragujevcu. 

Od konkurenata na lokalnom nivou vide samo liste SNS-a, SPS-a i „Svi na ovu stranu“ koje su, ističu u udruženju, 30 godina na političkoj sceni.

Kao svoju veliku prednost ističu odborničke kandidate koji uživaju ogroman ugled u narodu i otuda slogan kampanje glasi „Znam za koga glasam“ jer svi ti ljudi svojim imenom i prezimenom garantuju da će dogovorene stvari biti ispunjene. 

Tagovi:

5 komentara

 1. Naravno da su im ove tri opcije jedini konkurenti jer samo oni imaju pune liste od 87 kandidata. Treba takodje reći i da jedino ove 4 liste mogu samostalno da vode grad jer imaju teoretsku šansu da osvoje većinu. Svi ostali koji idu sa trećinskom ili listom manjina ( Kg priča- pokret bošnjaka i crnogoraca) su tu da bi se ogrebali za neko odborničko mesto, znači ne interesuje ih bolji grad već samo lični interes.
  Ove 30-ogodišnje partije su nas i dovele do ovog ambisa u kome se nalazimo.
  Hajde da poverujemo u neke nove ljude i njihove kvalitete i sposobnosti.
  Protesti u Kragujevcu su bili pod sloganom „Ni Karte ni Murta“, sve dok se nisu politizovali, stoga mislim da je taj slogan sada dobio svoje uporište.
  Ja svakako Znam za koga glasam!

 2. Ko bude postavio dr Aleksandra Rudnika za glavnog urbanistu ima potpise moje porodice i porodice svih mojih prijatelja. Za sada nećemo glasati. Znamo da je dao ostavku Nikoliću i da je javno je iznosio stavove šta i kako treba da se radi u gradu. Njegove predloge na Glasu Šumadije pratimo i podržavamo već tri godine !

 3. Nisu problem novi ljudi, ali jesu novi otpadi i izgnanici. To što s eneko neuspešan krije iza imena domaćina koje su navukli na svoju priču isti je scenario samo drugo pakovanje. Doviđenja Zeko, želim ti sve najbolje ali nemoj ti da se zalažeš za bolji Kragujevac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.