Dušan Zeka Aleksić obišao školu „Svetozar Marković“, „čista kampanja“, kaže Dalibor Jekić

Grad Politika

Gradski većnik Dušan Zeka Aleksić treći dan za redom obilazi kragujevačke osnovne škole, pa je danas bio u OŠ „Svetozar Marković“, čije su učenike, kako je rekao, „dočekali uređeni toaleti, čime je rešen još jedan višegodišnji problem ustanove u kojoj osnovno obrazovanje stiče preko 1.200 đaka“.

U kompletnu sanaciju – zamenu cevi, opremanje i karamičke radove koji su se realizovali tokom letnjeg rasputa, grad Kragujevac je iz gradskog budžeta izdvojio šest miliona dinara, a kako je najavio član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić, ulaganja u školu Svetozar Marković, nastaviće se i u narednim mesecima.

  • Završili smo sanaciju sanitarnih čvorova a nastavljamo dalje zamenom preostale stolarije u prizemlju matične škole, koju finansira Ministarstvo prosvete, dok će u izdvojenom odeljenju škole Svetozar Marković u Velikim Pčelicama biti zamenjena kompletna stolarija. Ukupna vrednost ovih radova je devet miliona dinara, kazao je Aleksić.

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu Dalibor Jekić kaže da je početak školske godine je za mnoge roditelje radostan dan, ali ujedno i velika glavobolja zbog troškova koji se odnosi na samu pripremu. Dok obilazak gradskih funkcionera odbornika škola posmatra kao „čistu kampanju u koju su naprednjaci sa svojim koalicionim partnerima ušli još pre par meseci“.

  • Da sam na njihovom mestu mene bi bilo sramota da se bilo gde pojavim imajući u vidu da je briga „za našu decu“ ispod svakog minimuma. Umesto besplatnih udžbenika i besplatne užine za sve učenike, na žalost imamo brojne situacije da nam deca zbog gladi padaju u nesvest u nekim školama, mi ovde vidimo potpuno odsustvo osećaja kako danas živi većina naših sugrađana. Ako obiđete sve škole u gradu videćete da neka školska dvorišta više liče kao da se trenutno nalaze u Avganistanu, a ne u Kragujevcu. Koliko brinemo o početku školske godine i bezbednosti i zdravlju naše dece govori i činjenica da u poslednjih mesec dana imamo seriju velikih koncerata na kojima je bilo desetine hiljada ljudi, kaže Jekić.
Tagovi:

2 komentara

  1. Obojica su politički pajaci koji su se jeftino prodali SNS. Jekić 2014 godine, a Zeka 2020 godine. Tu nema razlike. A sve ovo što sada rade i pričaju je, kako se u narodu kaže, mlaćenje prazne slame. Niko normalan i bar malo politički pismen ne veruje ovim likovima. Nema kod njih političke doslednosti i bar nekog realnog i prepoznatljivog političkog programa. Sve njihove političke aktivnosti su u domenu prevare i obmanjivanja građana.

  2. Kao što je govorio Danilo Bata Stojković u Balkanskom špijunu (parafraziram): „Ovo su neki veći izdajnici“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.