DUŠAN ZEKA ALEKSIĆ: PREMA NAŠIM INFORMACIJAMA OBDANIŠTE „BAMBI“ NEĆE BITI ZAVRŠENO U NAREDNE DVE DO TRI GODINE

Izbori 2022 Politika

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika izborne liste “ 300 Kragujevčana i pokret Volim selo svoje- Dušan Zeka Alksić“ predstavljen je program u delu koji se odnosi na brigu o generacijama koje dolaze. Program su predstavili nosilac liste Dušan Zeka Aleksić, kao i kandidati za odbornike Suzana Aranut, profesor fizike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji i Biljana Dubak, nastavnik u ŠOSO “ Vukašin Marković“
Prema rečima nosioca liste Dušana Zeke Aleksića, ovaj deo programa je koncipiran u četiri ključna segmenta: obnova objekata vrtića i škola na teritoriji opštine Kragujevac, socijalna politika usmerena na finansijsku pomoć porodicama sa duplim i  blizancima ili trojkama, školski sport kao veoma važan segment u odrastanju mališana  i obnova dečijih igrališta i sportskih terena bezbednost dece u školama i na površinama koje su predviđene za njihovu igru i rekeraciju.
Aleksić je posebnu pažnju posvetio pitanjima koja se odnose na rekonnstrukciju vrtića “ Bambi“ koja prema sadašnjoj situaciji neće biti završena još bar dve godine, a čiji korisnici, mališani, trenutno koriste prostor Osnovne škole “ Svetozar Marković“ koji nije prilagođen deci uzrasta od 1 do 5 godina starosti.

Zbog svega navedenog, Aleksić postvalja pitanje gradskoj vlasti, zbog čega je uopšte raspisivan konkurs za prijem dece u ovaj vrtić.  Prema rečima Aleksića, predstavnici liste „300 Kragujevčana i pokreta Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“ se zalažu za dostupnost vrtića i škola za svu decu, kako u gradu, tako i na seoskom području, jer su upravo mališani sa seoskog područja uskraćeni za sadržaje primerene predškolskom uzrastu i u tom periodu odrastanja prepušteni sami sebi. Kako je istakao, ovo nije problem koji je novijeg datuma i ocenjuje da se ni jedna vlast godinama unazad nije dovoljno bavila ovim problemom.  Govoreći o prodicama sa trojkama, kojih u Kragujevcu ima samo šest, Aleksić je rekao da bi upravo tim porodicama trebalo finansijski pomoći u nekom periodu odrastanja dece, jer jedan od roditelja uglavnom nije u mogućnosti da radi zbog odgajanja dece ili ako su zaposleni veći deo primanja moraju da izdvoje kako bi platili osobu koja bi se brinula o deci dok su oni na radnim mestima. Kako navodi Aleksić, finansijska pomoć ovim porodicama ne bi bila veliki izdatak za grad, a novac bi sa manje bitnih projekata u ovom trenutku ( poput izgradnje modernih autobuskih stajališta, za koja grad izdvaja 1, 5 miliona evra) trebalo preusmeriti u ove svrhe.

Kada je reč o bezbednosti dece, ističe Aleksić, grad ne može da se pohvali dobrim rešenjima, jer su igrališta neosvetljena, poput onog kod Osnovne škole “ Đura Jakšić“ , dok recimo roditelji decom u kolicima i invalidi na svakom koraku imaju po neku nepremostivu barijeru što im onemogućava normalno kretanje, na šta je Udruženje građana “ 300 Kragujevčana“ već ukazivalo kroz primer nadvožnjaka koji vodi ka neselju Bresnica. i

Program izborne liste “ 300 Kragujevčana i pokreta Volim selo svoje- Dušan Zeka Aleksić“ koji se odnosi na brigu o generacijam koje dolaze usmeren je ka omogućavanju svim mališanima opštine Kragujevac da se još od najranijeg uzrasta uključe u sport, koji ne mora nužno biti njihov profesionalni poziv, već način da se od malih nogu uče zdravim stilovima života, kao i pružanje ravnopravnih uslova svim mališanima za obrazovanje bez obzira da li su u gradskoj ili seoskoj sredini, zaključio je Aleksić.

Tagovi:

3 komentara

  1. Zeko,ti si mudar lik.Zato ovo shvati dobronamerno. Sistem mora da se menja,socijalna politika u drzavi, gradu pod hitno kada vec govorimo o toj temi, deca se neradjaju,odliv ljudi za deset godina ako se nastavi bespredmetno je pricati o skolama, a ko ce ici u njih?Zato odlucno u promene sistema konkretno delovati a ne izokola,za pocetak besplatni udzbenici za sve osnovce I srednjoskolce,a to od novca tkz.pumpanje cena,viska radova toboze na renoviranju objekata a nova u private dzepove I politicka kanarila tkz.burazerska ekonomija.Znaju to kako ide I u ovom mandatu sadasnje vlasti I ovaj toboze direktor iz Pcelica ,samo vratiti tendere unazad pogledati visak radova I eto para za decu,porodilje,obdanista,udzbenike,ali Niko od vas to da kaze.NISTE KONKRETNI ZATO POSLUSAJTE SASU RADULOVICA I BRANKA DRAGASA I NAUCITE KAKO SE NASTUPA ,A NE OVAKO NEUBEDLJIVO.

  2. G-dine Zeko, ako nastavite sa takvim izjavama, koje su okruglo pa na ćoše, narod Vas neće glasati. Vreme je da kažete kako zaista stoje stvari. Vodim dete u vrtić Naša radost u Milovana Gušića i u dvorištu na zidu piše SMRT .urvama .To Radomir Nikolć dozoljava već 5 godina. Da li možete da sprečite da deca gledaju to svaki dan jer to njegovi direktori dozvoljavaju! Ograda sa osnovcima je niska i sve se vidi kroz nju i to ne bi trebalo da se takodje dozvoli jer osnovci prave haos na odmoru. Takodje ne mogu da se parkiram u toj ulici, jer se izvode gradjevinski radovi bez tabli, verovatno NA DIVLJE ispred brojeva 19 i 9 . Da li ćete i Vi kao Radomir da dozvoljavate izgradnju bez dozvola jer je jasno da namerno ne šalje inspekciju jer je u dilu sa takvima koji nemaju table ? Možete dobiti pola njegovih glasača, ali ne sa takvim nastupom, u kojem ga ne pominjete i ne kritikujete ! Pomisliće narod da sa njim pijete kafu svaki dan, a na konferencijama ga kao blago napadate i odoše glasovi !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.