Dva zlata i dva srebra za rakije Manastira Drača

Društvo Ekonomija

Kako prenosi sajt Eparhije šumadijske Podrum manastira Drače je sa svojim proizvodima i ove godine učestvovao na prestižnom Međunarodnom festivalu rakija nedavno održanom u Pančevu. Na poziv za učešće ove godine je poslato rekordnih 1.300 uzoraka iz pet različitih država. Svih 1.300 uzoraka je ocenila međunarodno priznata komisija za ocenu kvaliteta destilata pod predsedništvom prof. dr Ninoslava Nikićevića, najvećeg rakijskog autoriteta na Balkanu.

Manastir Drača je na ovogodišnjem takmičenju učestvovao sa svoja tri destilata: lozovača (barrique) iz 2017. godine koja je ocenjena ocenom 18,18 i time osvojila zlatnu medalju, rakija od kruške kaluđerke 2018. godina koja je ocenjena ocenom 18,02 takođe zlatna medalja, rakija od jabuke iz 2018. sa ocenom 16,60 za koju je dobila srebrnu medalju.

Pored dve zlatne i jedne srebrne medalje, manastirski podrum je dobio još jedno srebro i pehar priznanja za drugo mesto u kategoriji “lozovača (barrique)” sa 18,18 poena dok je prvoplasirani iz Severne Makedonije osvojio 18,20 poena.

Foto: sajt Eparhije šumadijske
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.