Dveri: Povući Zakon o vodam

Izbori 2022

Pokret Dveri podneo je zahtev za povlačenje Zakona o vodama iz skupštinske procedure i pozvao vladajuću koaliciju da taj zakon povuče „u zajedničkom interesu svih građana“.

  • U predloženom Nacrtu Zakona o vodama se nalaze neustavne, nezakonite i nelegitimne kategorije te stoga tražimo da se Zakon o vodama povuče iz Skupštinske procedure usvajanja, saopštile su danas Dveri u obrazloženju zahteva koji je u utorak predat Skupštini Srbiji.

Ukazujući na odredbe o dozvolama za vađenje peska za potrebe izgradnje objekata od značaja za Republiku Srbiju, Dveri istču da je pitanje koji bi to objekti od značaja bili da se dozvoli vađenje peska u zaštićenom ili području ekološke mreže, bez ičije saglasnosti.

  • Zašto dovoditi u opasnost čitava naselja koja su i sada nezakonitim postupanjem prilikom vađenja peska izložena i poplavama i nemogućnosti korišćenja voda, a obale i korita reka ostavljene meštanima kao nepristupačni krateri, navode Dveri.

Obraćajući se predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću, predsednica Saveta za infrastrukturu, telekomunikacije i energetiku Dveri Radmila Vasić pozvala ga je da, u konsultacijama sa „svim pravnicima, a posebno Vašim pravnicima“ preispita stavljanje na dnevni red Nacrta zakona o vodama i da ga povuče iz skupštinske procedure usvajanja.

foto ilustracija: Gružansko jezero
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.