DVERI: VLAST HOĆE DA NAS UGASI

Politika

Dveri su u ovom trenutku jedina politička organizacija protiv koje je vlast pokrenula sve raspoložive državne mehanizme – Državnu revizorsku instituciju, Upravu kriminalističke policije, Agenciju za borbu protiv korupcije, a sada i inspektorat Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, navodi se u saopštenju ovog pokreta.

  • Sama činjenica da je unutar UKP formirano posebno odeljenje posvećeno samo Dverima i da se vodi nekoliko postupaka protiv funkcionera Dveri je ogroman pritisak. U ovom trenutku četvoro članova Predsedništva Dveri su predmet tužilačkih i sudskih procesa iza kojih stoji vlast. A dodatni skandal je to što je inspektorat Ministarstva od nas tražio dostavljanje kompletnog spiska članstva što ostavlja mogućnost da vlast vrši pritisak na sve naše članove, tvrde u Dverima i dodaju da to ne bi predstavljalo problem ukoliko bi blast kontrolisala i Srpsku naprednu stranku.
  • S obzirom da Agencija za borbu protiv korupcije nije reagovala na činjenicu da je SNS na poklon dobila prostorije vredne više od 1,3 miliona evra sigurni smo da kriterijumi nisu ravnopravni i da se nad Dverima vrši represija i da se zloupotrebljavaju institucije zarad progona jedne opozicione političke opcije. Ovim putem javno obećavamo da će svi oni koji zloupotrebljavaju institucije zarad represije nad političkim neistomišljenicima odgovarati kada se promeni vlast.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.