Dvojezična monografija CLIL u „kvArtu” SKC-a

Kultura

U standardnom terminu SKC-a za format „kvArt”, večeras, u sredu, 13. oktobra u 21 sat na RTK biće prikazana emisja Monografija CLIL.

Emisija se bavi predstavljanjem monografije pod nazivom CLIL – Ambijent i projekat u nastavi srpskog/engleskog jezika i književnosti, autora dr Vladimira B. Perića i MA Ane Štrbac. To je retka metodička knjiga iz oblasti CLIL-a (Content and Language Integrated Learning). Reč je o modelu nastave koji objedinjuje podučavanje nastavnog predmeta i stranog jezika, tako da se nejezički sadržaji izučavaju na stranom jeziku. Suština CLIL-a nalazi se u brisanju granica među predmetima sa ciljem što uspešnijeg transfera znanja. 

Mongrafija CLIL – Ambijent i projekat u nastavi srpskog/engleskog jezika i književnosti rezultat je šestogodišnje obrazovne prakse i saradnje dve institucije: Studentskog kulturnog centra Kragujevac i Muzičke škole „dr Miloje Milojević” iz Kragujevca. Realizacijom ovog dugogodišnjeg projekta ostvarena je vrlo važna interresorna saradnja kulture i obrazovanja. Dvojezični priručnik predstavlja kako teorijski, tako i praktičan metodički putokaz nastavnicima jezika (bilo maternjeg, bilo stranih) kao i nastavnicima ostalih opšteobrazovnih i stručnih predmeta.

U emisiji učestvuju autori mongrafije kao i saradnici-profesori koji su učestvovali u ovom projektu i doprineli izradi priručnika:  Ana Kovačević , profesor nemačkog jezika i književnosti, OŠ „Jovan Popović”, Kragujevac, dr Dina Vojvodić, muzikološkinja, Muzička škola „dr Miloje Milojević”, dr Marijana Matić, docent za engleski jezik i metodiku nastave, FILUM, Suzana Tomić, profesor engleskog jezika i  književnosti, Druga kragujevačka gimnazija, Mladen Ranković, profesor engleskog jezika i  književnosti, Dom učenika srednjih škola Kragujevac.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.