Dženana Čalaković: Zašto je bez kredita ostavljeno više od 4000 studenata?

Politika

Demokratska omladina reagovala je danas zbog uskraćivanja podrške države preko 4000 studenata bez ikakvog objašnjenja ili najave.

  • Broj studenata kojima je odobren kredit ove godine značajno je umanjen u odnosu na prošlu – tada je kredit dobio 6791 student, a ove godine će ovu pomoć moći da iskoristi svega 2700 studenata. Pitamo ministra Sinišu Malog zašto je bez kredita ostalo više od 4000 studenata i kako ga nije sramota da u isto vreme govori kako država više nego ikad pomaže studentima? upitala je Dženana Čalaković ispred Demokratske omladine.

Demokratska omladina podseća da su se svi troškovi života studenata značajno uvećali i da suma za koju je povećan iznos kredita samo prati  rast troškova i ne predstavlja nikakav epohalan napredak, ali i da je ove godine ukupan iznos opredeljen za kredite značajno manji nego prošle godine.

  • Malo su povećali iznos kredita, dok su u isto vreme značajno smanjili broj korisnika, čime su ostali u plusu i dobili odličan materijal za promociju, a kako i u kakvim uslovima žive studenti i studentkinje nije ih uopšte briga, zaključila je Dženana Čalaković.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.